Boekeloër Jan van Beek debuteert met familiegeschiedenis

  Cultuur
Boekeloër Jan van Beek: "Het verhaal is fictief, maar gelardeerd met gebeurtenissen uit mijn verleden."
Boekeloër Jan van Beek: "Het verhaal is fictief, maar gelardeerd met gebeurtenissen uit mijn verleden."

Boekelo/Haaksbergen  -Boekeloër Jan van Beek leverde onlangs zijn eerste boek af. De titel: 'ONGENADIG, ingehaald door het verleden'. "Het verhaal is fictief, maar gelardeerd met gebeurtenissen uit mijn verleden. Het speelt zich hoofdzakelijk af in Enschede, Boekelo en Haaksbergen."

Een jonge vrouw, als meid in dienst van een grote boerenhoeve, wordt verkracht door de troonopvolger van de machtige boer en raakt zwanger. Het verhaal vertelt de smartelijke reis door het leven van haar zoon Karel. Tot ontsteltenis van de betreffende families wordt, na een sprong in de tijd, de arbeiderszoon hopeloos verliefd op de dochter van dezelfde boerenzoon. Het standsverschil is te groot, echter hun onstuimige liefdesrelatie raakt pas in onoverkoombaar zwaar weer als een verbond van zwijgen wordt doorbroken.

Geboren en getogen Boekeloër Van Beek schreef eerder mee aan drie verhalenbundels. Dit is zijn eerste eigen boek. Schrijven is slechts een van de passies van de eigenaar van grafisch bedrijf Form+Print Boekelo. "Na mijn studie aan de AKI heb ik in de avonduren geschiedenis gestudeerd. Ik ben meer dan dertig jaar voetbaltrainer geweest van amateurteams en mijn hobby's zijn voetballen, schrijven, gitaarspelen en reizen. Vorig jaar heb ik in Markelo meegespeeld in de film Mirrewinter."

'ONGENADIG...' is uitgegeven door Aspekt en ligt onder meer bij alle vestigingen van Broekhuis, bij Primera Winters en Boek en Buro Haaksbergen. Het is ook te verkrijgen via bol.com

Meer berichten