Feest in het Muziekcentrum. In elk geval voor deze kinderen uit groep 4a van Schateiland!
Feest in het Muziekcentrum. In elk geval voor deze kinderen uit groep 4a van Schateiland! (Foto: PR)

Basisschool Schateiland wint Kaliber Battle

  Cultuur

Enschede - Feest in het Muziekcentrum. In elk geval voor een groot aantal kinderen uit groep 4a van Schateiland. Zij hebben vrijdag de Kaliber Kunstbattle gewonnen en mogen zich nu de Meest Muzikale Klas van Enschede noemen.

De Wilmersbergzaal was gevuld met honderden vrolijke kinderen uit verschillende groepen 4. Elf klassen van de basisscholen Drakensteyn, De Bron, Marcellinusschool, Menkotoren, Anna van Buren (twee groepen), Lonnekerschool, Park Stokhorst, Schateiland (twee groepen) en Het Stadsveld gingen de strijd aan.

De klassen werden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Nicolas Mansfield (Nederlandse Reisopera), Wieke Jellema (Kaliber Kunstenschool) en Duco Akkerman (trompettist). De kinderen werden begeleid door de Kaliber Live Band en de Battle werd gepresenteerd door Tessa Kortenbach.

Groep 4a van Schateiland won. De jury was erg onder de indruk van de enthousiaste en muzikale uitvoering van 'Masterchef'. De tweede en derde prijs werden gewonnen door klas 4b van Anna van Buren met 'Spoken gluren bij de buren' en klas 4a van Anna van Buren met 'Zwaai maar mee'.

Niet alleen de kinderen hebben genoten, ook de ouders, opa's en oma's en vrienden in de zaal gingen helemaal mee in het enthousiasme. De Battle is een echt familiefeest, waar lang naartoe wordt geleefd. Het geeft de leerlingen op deze jonge leeftijd al podiumervaring en een kijkje in de keuken van een artiest. Met deze ervaring wil Kaliber Kunstenschool de kinderen laten zien hoe kunst en cultuur je leven kunnen verrijken.

De deelnemers kregen elke week muzieklessen van vakdocenten van Kaliber Kunstenschool. Hier leerden zij de basis van muziek, waaronder zang, muziekinstrumenten bespelen en dansen en bewegen. Kaliber geeft deze zogeheten ABC-lessen op basisscholen in Twente.

Meer berichten