De deelnemers werden hartelijk ontvangen door het Hill Billy team.
De deelnemers werden hartelijk ontvangen door het Hill Billy team. (Foto: Ruud Wilmink)

Senioren op stap naar Hill Billy Volksfeest in Lonneker

  Cultuur

Lonneker - Zo'n 25 senioren, voornamelijk afkomstig uit Lonneker, kregen zaterdag een gratis uitje aangeboden naar het Hill Billy Volksfeest, oftewel het Hill Billy Schützen Feldfest, in Lonneker. Het is voor de tweede keer dat de Enschedese Uitdaging dit uitje middels sponsoren mogelijk heeft gemaakt en aanbiedt aan oudere dorpsbewoners, waarvan velen slecht ter been en sommigen niet in staat om zelfstandig op pad te gaan.

De mensen werden per historische TET bus 38 naar het feestterrein gebracht, op het erf van de familie Bombeld achter de Lonneker Molen. Het weiland was omgetoverd tot een Duitse Schuttersfeestlocatie.

De ouderen kregen een lunchtas aangeboden door de Broodbode en men genoot ondertussen van muzikale optredens van onder meer de harmonie en de slagwerkgroep van Excelsior en Die Stadlfreunde. Daarna vertrok de groep naar 't Sybrook, waar een golfclinic werd gegeven. Velen waren nog niet eerder op de golfbaan geweest en hoorden met veel interesse het enthousiaste verhaal over het golfspel van golfpro Raymond Janssen aan. Een aantal mensen durfden het aan om ook zelf een balletje te slaan. Het uitje werd afgesloten op het feestterrein met een hapje en een drankje.

De Enschedese Uitdaging legt als 'lokaal bemiddelingsbureau' verbindingen tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zij daagt maatschappelijk betrokken ondernemers uit om 'menskracht, materialen en middelen' in te zetten voor het goede doel in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

Info hierover bij Monique Beernink: m.beernink@enschedeseuitdaging.nl / tel. 06-34991134 

Meer berichten