De optredens van De Krekkel op klompen en in klederdracht zijn een groot succes bij het publiek en oogsten veel applaus.  
De optredens van De Krekkel op klompen en in klederdracht zijn een groot succes bij het publiek en oogsten veel applaus.   (Foto: PR)

Krekkel haalt banden met Sloveense vrienden aan

  Cultuur

Enschede - De Enscheder Spöllers en Daansers De Krekkel waren van 20 tot en met 24 juni in Dragatus in Slovenië. De plaatselijke dansgroep was vorig jaar te gast bij De Krekkel.

De Krekkel organiseert al een halve eeuw een klein, maar gezellig folklorefestival, waarbij altijd een Europese groep uitgenodigd wordt. Met deze uitwisseling heeft De Krekkel inmiddels al bijna alle landen in Europa bezocht en op die manier hebben de leden vele contacten overgehouden in het buitenland. Het bezoek aan het zuiden van Slovenië vormt een goede gelegenheid om het landschap, de cultuur en natuurlijk de mensen kennen te leren. Op het programma staan dan ook een excursie naar Ljubljana, een gezamenlijke picknick en natuurlijk de optredens op het grootste folkorefestival van Slovenie. De optredens van De Krekkel op klompen en in klederdracht zijn een groot succes bij het publiek en oogsten veel applaus.

Inmiddels zijn de jongs en wichter van De Krekkel weer thuis en bereiden ze het eigen 49e Muziek- en Folklorefestijn voor. Hoogtepunt van dit festival is op zondag 1 september in de Ontmoetingskerkl. Het optreden begint om 14.30 en de toegang is zoals altijd gratis.

Meer berichten