In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna (Johanna ter Steege) en haar familie.
In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna (Johanna ter Steege) en haar familie. (Foto: PR)

Hanna van Hendrik wegens succes verlengd

  Cultuur

Enschede - Hanna van Hendrik wordt wegens succes verlengd met maar liefst vijf voorstellingen. Hanna van Hendrik ging 8 juni jongstleden in première en werd lyrisch ontvangen door pers, publiek en lokale ambassadeurs. Door de aanhoudende vraag naar kaarten is besloten vijf extra voorstellingen aan te kondigen.

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna (Johanna ter Steege) en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. In Tubbergen komen de boeren in opstand tegen de ruilverkaveling.Het was de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Regie is in handen van Liesbeth Coltof, script is geschreven door Bouke Oldenhof en muziek geschreven en uitgevoerd door Her Majesty. Het stuk wordt opgevoerd op vliegveld Twenthe.

Kaarten voor de extra voorstellingen op woensdag 24 juli, donderdag 25 juli, vrijdag 26 juli en zondag 28 juli (matinee en avondvoorstelling) zijn vanaf nu beschikbaar via:

www.hannavanhendrik.nl

Meer berichten