Petra Boonstra: "Kinderen zijn nog zo lekker vrij in hun reactie en hun mening, zonder kennis en bedenkingen, die volwassenen vaak hebben."
Petra Boonstra: "Kinderen zijn nog zo lekker vrij in hun reactie en hun mening, zonder kennis en bedenkingen, die volwassenen vaak hebben." (Foto: PR)

Kinderen beslissen mee over expositie Concordia

  Cultuur

Enschede - Donderdag 20 juni trapten ze af, de junior-curatoren van Concordia. Zes kinderen vormen het komende half jaar een team en denken mee over de kinderexpo, die vanaf december drie maanden lang aan de Langestraat te zien is. Deze eerste bijeenkomst leerden de kinderen elkaar kennen en gingen meteen aan de slag.

Concordia organiseert jaarlijks een kunstexpositie waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunst leren ontdekken. Normaal gesproken zoekt programmeur beeldende kunst Petra Boonstra de kunstenaars uit, kiest ze de te tonen kunstwerken en bedenkt zij waar en hoe ze geëxposeerd worden. Maar dit keer doet zij dat niet alleen.

Deze Superrrkunstkids treden op als medecurator en zijn ambassadeur van de kinderexpositie. Petra Boonstra: "Kinderen zijn nog zo lekker vrij in hun reactie en hun mening, zonder kennis en bedenkingen, die volwassenen vaak hebben." De gezamenlijke opdracht van Concordia en het kinderteam is: laat zoveel mogelijk kinderen zien hoe leuk kunst is!

Anne (10) en Carlijn (11) vinden het vooral erg leuk dat ze zelf kunnen beslissen wat er in de expo te zien is. Illya (12) hoopt ook inspiratie op te doen voor zichzelf: "Ik wil later zelf ook kunstenaar worden!"

Meer berichten