De expositie BOYS DON'T CRY laat zien wat er gebeurt wanneer het aloude idee van 'mannen huilen niet' wordt losgelaten.
De expositie BOYS DON'T CRY laat zien wat er gebeurt wanneer het aloude idee van 'mannen huilen niet' wordt losgelaten. (Foto: )

Groepsexpositie over kwetsbaarheid van de man in Concordia

  Cultuur

Enschede - Gavin Turk, Rob Scholte, Olphaert den Otter - zomaar een greep uit de zestien namen die hun werk vanaf 29 juni in Concordia's kunstruimte exposeren, met de mannelijke kwetsbaarheid als gemene deler. Galeriehouder en gastcurator Francis Boeske stelde de groepsexpositie samen. Schrijver, tentoonstellingsmaker en kunstenaar Twan Janssen schreef persoonlijke teksten bij de werken en roept je als bezoeker op hetzelfde te doen.

De expositie BOYS DON'T CRY laat zien wat er gebeurt wanneer het aloude idee losgelaten wordt van 'mannen huilen niet' of 'mannen moeten macho zijn'. Oftewel: meer twijfel en meer vragen dan kant en klare antwoorden. Een spectrum aan emoties komt in de expositie langs door middel van Twans persoonlijke teksten, onder meer bij de erotisch getinte potloodtekeningen van Koes Staassen, het provocatieve en humorvolle werk van Maurizio Cattelan en de vervreemdende collages van Guy Vording.

Twans eerdere succesvolle samenwerking met galeriehouder en curator Francis Boeske was voor het tentoonstellingsconcept The Future is Female, waarbij het werk van dertien vrouwelijke kunstenaars samen getoond werd met speciaal door hem geschreven teksten bij PARTS Project in Den Haag.

De expositie BOYS DON'T CRY is bij Concordia te zien tot en met 6 oktober. Op 14 juli wordt een rondleiding georganiseerd langs alle werken aan de hand van programmeur Petra Boonstra. De opening is op zaterdag 29 juni om 15.00 uur.

concordia.nl

Meer berichten