Diandra Burger, docent op De Stedelijke Mavo, is genomineerd voor de titel Muziekdocent van het jaar.
Diandra Burger, docent op De Stedelijke Mavo, is genomineerd voor de titel Muziekdocent van het jaar. (Foto: PR)

Diandra genomineerd voor muziekdocent van het jaar

  Cultuur

Enschede - Diandra Burger, docent op De Stedelijke Mavo, is genomineerd voor de titel Muziekdocent van het jaar. 1.400 docenten schreven zich in en de Enschedese zit bij de laatste vijf. Op 26 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

De prijs is een initiatief van Buma Cultuur, dat hiermee het belang van goed muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs wil onderstrepen. De aanmelding is gedaan door enkele van Diandra's leerlingen. Voordat de winnaar bekend wordt gemaakt zal er eerst deze week een interview worden afgenomen bij De Stedelijke Mavo, de locatie van Het Stedelijk Lyceum waar zij sinds september 2018 werkt. Hierin vertelt de genomineerde docent iets over achtergrond en motivatie. Mede aan de hand hiervan bepaalt een vakjury wie de winnaar wordt.

Diandra Burger: "Ik voel me natuurlijk vereerd, maar ik ben nog relatief nieuw als docent in het voorgezet onderwijs, waardoor het me erg verrast. Voor mij is het luisteren naar leerlingen echt het allerbelangrijkste. Ik hoop de leerlingen te laten zien dat ze door mij gezien en erkend worden. Ik probeer een veilige sfeer te creëren. Hierdoor komen leerlingen ook snel naar me toe en willen graag hun verhaal vertellen, zowel positief als negatief. Ik neem hier dan ook de tijd voor en help hen waar nodig. Ik vind de persoonlijkere band die ontstaat super. Vaak ontstaan hierdoor mooie momenten en gaat de motivatie in de les zelf ook nog eens omhoog. Ik verwacht dat ik genomineerd ben door mijn persoonlijke aanpak."

Meer berichten