De eerste plaats bij het playbacken was voor Marion Oudshoorn (rechts).
De eerste plaats bij het playbacken was voor Marion Oudshoorn (rechts). (Foto: PR)

Enschedese artiesten blijken best in playback

  Cultuur

In Enschede zijn we goed in playbacken. Dat bleek zaterdag tijdens de finales van Aveleijn's got Talent in het Wilminktheater. In de categorie 'playback' ging de eerste plaats naar Marion Oudshoorn en er was brons voor Carol Hasselbaink. Yorick Lubbers uit Almelo won zilver.

Enschede - De finalisten entertainden en ontroerden de jury en de volle zaal met fans. Muzikale begeleiding was er van de band Da Soul en twee medewerkers en een stagiaire van Aveleijn verzorgden backing vocals. Optredens van dansgroep De Springplank, het medewerkers- en vrijwilligerskoor van Aveleijn en cliëntenband The Flying Birds maakten het plaatje compleet. De jury, die dit jaar bestond uit Ellen Rouhof, het duo De Sokkies, tante Edda en tante Sjaan, stond voor een lastige opgave met zoveel talent.

Waar Enschede de beste playback verzorgde, gingen in de categorie 'meezingen' de prijzen naar Kelly Aalders (Borne), Wesley Janmaat (Almelo) en Amber Verheezen (Oldenzaal). In de categorie 'live zingen' was plek een voor Manuela Nzenge (Hengelo). Tweede werd Amber Zwolferink (Almelo) en op plek drie belandde Nick Lucas (Tubbergen). Bij de organisatie werkt Aveleijn samen met De Twentse Zorgcentra.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden