In Der Goldene Handschuh wordt de hoofdrol gespeeld door de jonge acteur Jonas Dassler.
In Der Goldene Handschuh wordt de hoofdrol gespeeld door de jonge acteur Jonas Dassler. (Foto: PR)

Gruwelijk genieten met twee films bij Cinema Obscura en Concordia

  Cultuur

Enschede - Na een succesvolle samenwerking in 2018 trekken Concordia en Cinema Obscura opnieuw samen op met een double bill op zaterdag 22 juni. Het betreft een avondvullend filmprogramma op twee locaties, met een tweetal films over gruwelijke gebeurtenissen in Duitsland: Cannibal (2006) en de Concordia-première van Der Goldene Handschuh.

De films afzonderlijk zijn al intens om naar te kijken, laat staan in een double bill. Bezoekers zijn dus gewaarschuwd: het zijn twee extreme films die hen nog lang zullen bijblijven. Gelukkig zijn de programmeurs aanwezig om waar mogelijk de films in de juiste context te plaatsen. Cannibal draait om 19.30 uur bij Cinema Obscura @Sickhouse aan het Ariënsplein 1 en Der Goldene Handschuh draait om 22.00 bij Concordia aan de Oude Markt 15. Tussendoor is er een horror-buffet bij Cinema Obscura.

Cannibal
Cannibal verhaalt over Armin Meiwes, de internet-sekskannibaal. In 2001 kwam hij in het nieuws nadat hij een man gedood had en diens vlees had verorberd. Het bizarre is dat het slachtoffer hier zelf om gevraagd heeft en ze samen hebben geprobeerd diens penis op te eten. Cannibal vertelt dit verhaal, waarbij er geen grens geschuwd wordt. Dit is de eerste lange film van shock-regisseur Marian Doria, die bekend staat om zijn gruwelijke special effects die niet van echt te onderscheiden zijn.

Der Goldene Handschuh
Hamburg, de jaren zeventig. Fritz Honka is een vaste bezoeker van Der Goldene Handschuh, een bar waar de gasten hun dagen wegdrinken. Fritz pikt er regelmatig vrouwen op en zijn kroeggenoten weten niet dat hij ze thuis vermoordt en in stukken snijdt. Dat gruwelijke, waargebeurde verhaal werd in 2016 vastgelegd in de gelijknamige cultroman van de Duitse schrijver Heinz Strunk. Het leverde hem de Wilhelm-Raabe-Literatuurprijs op. Nu is die roman verfilmd door Fatih Akin, één van Duitslands bekendste filmmakers van de afgelopen decennia. Met Gegen die Wand won hij een Gouden Beer in Berlijn en Aus dem Nichts leverde Diane Kruger in 2017 een Golden Globe op voor beste actrice. In Der Goldene Handschuh wordt de hoofdrol gespeeld door de jonge acteur Jonas Dassler (Das Schweigende Klassenzimmer, Werk ohne Autor). Hij is totaal onherkenbaar, maar zeer overtuigend als de onooglijke Fritz Honka. Der Goldene Handschuh is na 22 juni ook nog regulier te zien bij Concordia.

Kaarten zijn te bestellen via www.concordia.nl. Voor 14 euro heb je een geheel verzorgde avond.

Meer berichten