De Enschedese folkmetalband Bards of Valor presenteert vrijdag 5 juli zijn debuutalbum in Metropool Enschede.
De Enschedese folkmetalband Bards of Valor presenteert vrijdag 5 juli zijn debuutalbum in Metropool Enschede. (Foto: Michiel ter Elst)

Bards of Valor heeft een verhaal te vertellen

  Cultuur

Enschede - De Enschedese folkmetalband Bards of Valor presenteert vrijdag 5 juli zijn debuutalbum 'A Tale of Hope & Ruin', een muzikale saga over de avonturen van een middeleeuws kuststadje bezongen in een aantal symfonische folkmetalsongs. De release gaat gepaard met een speciale show met verteller in Metropool Enschede.

A Tale of Hope & Ruin is een conceptalbum in zijn puurste vorm. De luisteraar begint als reiziger in een klein, idyllisch kuststadje en komt vervolgens terecht in een verrassingsaanval van een vijandig leger. Wat volgt zijn een langdurig beleg, windstilte op zee waardoor voorraden niet kunnen worden aangevoerd en een laatste wanhoopspoging om voor vrijheid te vechten. Eind 2018 besloot de zeskoppige band dit verhaal vast te leggen in de studio van Tom Meier in Enschede. Op 5 juli zal het album gepresenteerd worden tijdens een feestelijke releaseshow met het Brabantse Pandora's Key als voorprogramma.

In 2017 won Bards of Valor de tweede prijs bij het Atak Lenteoffensief. In oktober dat jaar breidde Bards of Valor uit met een toetseniste, om zo hun verhaal extra kracht bij te kunnen zetten.

Aanvang: 20.00 uur. Info:

www.bardsofvalor.nl

Meer berichten