Fotowedstrijd met lekker lage drempel

  Cultuur
Foto: ERNST BERGBOER

Enschede - Beginnend straatfotograaf, oude rot of iets daartussenin? Dan is dit iets voor jou. Een zondagmiddag. Een stad. Tien fotografen. Drie thema's. Drie foto's per thema. En een gezamenlijke analyse en bespreking aan het eind, waarin van iedere deelnemer de beste kiek gekozen wordt. Bij een borrel en onder het toeziend oog van een paar ervaren kiekers. De tien platen worden afgedrukt en geëxposeerd in café Het Bolwerk.

Op zondag 7 juli vindt vanuit Het Bolwerk de eerste editie plaats van de Enschedese variant van dit evenement voor fotografen. Kiek Dan! is geënt op de Photorun, die wereldwijd in verschillende grote steden plaatsvindt.

De organisatoren, ongekroond stadsfotograaf Cyril Wermers en Ernst Bergboer, hebben gekozen voor een veel kleinschaliger opzet. "Dat past beter bij ons en ook beter bij Twente", volgens Wermers. Bij Kiek Dan! geen beoordeling door een uitgebreide vakjury, geen zwaar competitie-element en vooral ruimte voor ontmoeting.

Bergboer: "Daarom maar tien deelnemers, zodat we in een middag foto's kunnen maken en die oogst gezamenlijk kunnen bespreken. In het café, aan de stamtafel. We beoordelen elkaars werk samen. Da's veel leuker."

Deelname aan Kiek Dan! kost 15 euro. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Vol is vol. Cyril Wermers: "De kans is groot dat we meer aanmeldingen krijgen, maar dat is niet erg. We gaan kijken of deze opzet werkt en dan organiseren we een vervolg. Dan hebben we het een keer gedaan en weten we hoe het nog leuker en beter kan. Wie nu achter het net vist, kan daarna meedoen."

Voor die 15 euro krijgen deelnemers een leuke en leerzame middag, een gratis drankje en hun mooiste foto wordt op forex afgedrukt en in augustus geëxposeerd in het Bolwerk. Na die expositie is die afdruk voor de maker.

Stuur voor meer informatie en opgave een mailtje naar Cyril Wermers (cyrilwermers@gmail.com) of Ernst Bergboer (ernst.bergboer@icloud.com). Kiek Dan! is ook te vinden op Facebook en Instagram (kiekdanphotorally).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden