Deze vijfkoppige bluegrassband vertaalt bekende pophits naar moderne country.
Deze vijfkoppige bluegrassband vertaalt bekende pophits naar moderne country. (Foto: John Klijnen)

Metropool vult avondje Summer Sounds met pop, country en dance

  Cultuur

Enschede - Deze zomer staat de Oude Markt net als vorig jaar zeven keer in teken van de Grolsch Summer Sounds. Metropool zal dit jaar ook een aflevering voor haar rekening nemen op donderdag 22 augustus onder de titel 'Metropool Presents'. Het poppodium presenteert een gevarieerd muzikaal programma met Suzan en Freek, The Hillbilly Moonshiners en 90's vs. 00's. Traditiegetrouw opent Bölke Open Air donderdag 18 juli de Grolsch Summer Sounds.

Het programma van Metropool biedt een mooie variatie in muziekstijlen van pop, bluegrass, country en dance. Suzan en Freek zullen deze avond openen. Onder de noemer 'De Minuut' plaatst dit Achterhoekse duo wekelijks een nieuwe cover op Facebook. Een eigen versie van Don't Let Me Down ging zelfs viraal nadat The Chainsmokers zelf deze versie van hun liedje ontdekten en via social media deelden, met meer dan een miljoen views tot gevolg. De debuutsingle 'Als Het Avond Is' bereikt de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40. Naast twee eigen uitverkochte clubtours waren Suzan & Freek ook te zien op festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at SEA, Bierpop en Tuckerville.

Deze vijfkoppige bluegrassband vertaalt bekende pophits naar moderne country. Ze presenteren klassiekers van artiesten als George Baker en Bon Jovi of hedendaagse Top 40-hits van Katy Perry, Miley Cyrus, Beyoncé, Pharrel, Weeknd en anderen.

De avond wordt afgesloten door 90's VS. 00's Het publiek op de Oude Markt zal worden overspoeld met hits uit de jaren 90 tot nu. Er kan gedanst worden op onder meer 2 Unlimited, The White Stripes, Tupac, Kanye West en The Spice Girls.

Al jarenlang zijn de Grolsch Summer Sounds een vast onderdeel in de zomeragenda van de binnenstad van Enschede. Dit gratis toegankelijke evenement op de Oude Markt is een initiatief van Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) in samenwerking met Enschede Promotie en het Ondernemersfonds. De programmering en invulling van elke editie ontstaat in samenwerking met een lokale muzikale partner gespecialiseerd in uiteenlopende muziekgenres. Meer informatie: www.grolschsummersounds.nl

Dit is de agenda voor dit jaar:

18 juli Bölke Open Air

20 juli Remember the Time

25 juli Rico Latino XL

1 augustus Vrieler NL

8 augustus Nix Blues Night

15 augustus Enschede Rocks

22 augustus Metropool

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden