Blije winnaars van Jansen en Janssen.
Blije winnaars van Jansen en Janssen. (Foto: Klaas Keizer)

Pindacup Toernooi blijft populair

  Cultuur

Enschede - Kroeg- en restaurantvoetbal blijft in trek in de Enschedese binnenstad. Maar liefst zestien horecagelegenheden hebben zich aangemeld voor het jaarlijkse Pindacup Toernooi. Op zondag 30 juni wordt alweer de 41ste editie gehouden.

Gastheer is EFC PW 1885, dat voor de gelegenheid wel twee velden en drie kleedkamers van SC Enschede mag lenen. "De Pindacup is nog steeds elf tegen elf op een groot veld'', zegt Harrie Balke namens de organisatie. "Er gaan wel geluiden op om zeven tegen zeven te doen, maar zolang het kan gaan wij voor elf tegen elf. Dat is ook altijd zo geweest.''

Het toernooi werd eind jaren '70 opgezet door Joop Hardick van Café de Pijp. In dat café aan de Stadsgravenstraat werd driftig met doppinda's gestrooid, vandaar de naam van het toernooi. De Pijp organiseerde het toernooi tot 2002. Toen het toernooi in 2003, bij de 25ste editie, niet door dreigde te gaan, namen Harrie Balke en Hans Assink de organisatie over.

Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Stanislaus Brewskovitch en Bardot. Jansen en Janssen is de titelverdediger. De prijsuitreiking is 's avonds bij Rocks dat vorig jaar de Fair Play won. De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur, de finale is om 16.00 uur, de entree is gratis. De andere deelnemers zijn: CP, Friends, Novi, Ouwe compagnie/ONS, La Cubanita, De Beiaard, De Pimpelaar, België, Fellini, Shooters, Goody's en De Kater.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden