Lieke Kuijer, Mariëlle Berndt en Nadia M'jouel (vlnr) tekenen voor de kunstzinnige invulling van deze open dag.
Lieke Kuijer, Mariëlle Berndt en Nadia M'jouel (vlnr) tekenen voor de kunstzinnige invulling van deze open dag. (Foto: PR)

Kijk zaterdag de kunst af bij Lumen

  Cultuur

Enschede - Voor de derde keer wordt er op zaterdag 15 juni een open dag gehouden met een braderie in en om Lumen, het wijkgebouw in Velve-Lindenhof. Iedereen is welkom.

De open dag staat dit jaar in het teken van kunst. Het is de eerste keer dat er voor een overkoepelend thema is gekozen. Een werkgroep bestaande uit Lieke Kuijer (leerkracht OBS de Uitvinding), Mariëlle Berndt (intern begeleider Basisschool de Kubus) en Nadia M'jouel (leidster kinderopvang Columbus) tekent voor de organisatie. Mariëlle: "We zijn nu als kunstwerkgroep bezig met alle voorbereidingen. We zorgen er onder meer voor dat ieder kind z'n eigen kunstwerk maakt, dat op de dag zelf wordt tentoongesteld." Nadia vult haar aan: "Kunst is er in alle soorten en maten. Het mooiste is: elk kind kan door kunst wel één talent laat zien."

Bezoekers worden deze dag uitgenodigd kennis te komen maken met de scholen en de kinderopvang. Ze kunnen verder een blik achter de schermen werpen bij FITclinic Fysiotherapie, het Twentsch Logopediecentrum en de Buurtkamer De Vleeschhouwerij. Ook de verenigingen presenteren hun aanbod. Je kunt gezellig struinen langs de kramen. Een gemoedelijk praatje maken en een spontane aankoop doen. Met een groot aantal kramen en een divers en gevarieerd aanbod laten zien, moet dat zeker lukken.

In samenwerking met Velve in aktie, Alifa en de wijkraad Velve-Lindenhof zijn er veel sportieve activiteiten om aan mee te doen. Zo kan er worden gedanst, gevoetbald en natuurlijk ontbreekt het springkussen niet en kunnen kinderen geschminkt worden. In het speellokaal zijn er doorlopend dansdemonstraties en -workshops.

Lieke vertelt dat de samenwerking tussen de partners binnen Lumen verder gaat dan alleen deze open dag: "Met sinterklaas, Kerstmis en Pasen organiseren de scholen en de kinderopvang ook activiteiten samen."

Babet Kamphuis: "Zonder de inzet van deze partners en de wijkbewoners zouden we nooit zo'n open dag kunnen organiseren. Zij verdienen daarvoor alle credits."

Waar en wanneer?

Zaterdag 15 juni kun je voor al deze activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur terecht in Lumen aan de Velveweg. De braderie wordt ook dit jaar georganiseerd door de Wijkraad Velve-Lindenhof. Aanmelden voor een kraam op de braderie is nog mogelijk via braderielumen@velve-lindenhof.nl Lumen is het kloppend hart van Velve-Lindenhof. Het is een ontmoetingsplek, waar mensen, verenigingen, organisaties, scholen en bedrijven met allerlei interesses en verschillende achtergronden met elkaar in contact komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden