De solisten bij deze uitvoering zijn Marjolein Bosman en Johan Deterd Oude Weme.
De solisten bij deze uitvoering zijn Marjolein Bosman en Johan Deterd Oude Weme. (Foto: H. Wolferink)

Mis van Finkers uitgevoerd in Haaksbergen en Boekelo

  Cultuur

Haaksbergen/Boekelo - De Gregoriusmis gecomponeerd door Herman Finkers wordt op zondag 13 oktober om 9.30 uur uitgevoerd in de Pancratiuskerk in Haaksbergen en 's avonds om 19.00 uur in de voormalige kerk in Boekelo. Finkers schreef de mis bij zijn huwelijksinzegening op 15 juni 1990.

De gezangen worden verzorgd door een projectkoor bestaande uit leden van het Pancratiuskoor, het Bonifatiuskoor, het gemengd koor uit Boekelo, leden van andere koren uit de wijde omgeving en andere enthousiaste zangers en zangeressen. Al met al zullen zo'n zestig zangers en zangeressen present zijn bij de uitvoeringen.

Finkers ook aanwezig?

Op 13 oktober zal het projectkoor de misgezangen zingen ter ondersteuning van de eucharistieviering die wordt voorgegaan door pastoor Paul Daggenvoorde. Met een beetje geluk zal ook Herman Finkers bij deze uitvoering aanwezig zijn. Vervolgens is er diezelfde avond om 19.00 uur een uitvoering in concertvorm in de voormalige kerk in Boekelo

Humor

De misgezangen die gezongen worden omvatten Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei. Kenmerkend voor de humor van Herman Finkers is het Deo de Deo in het Benedictus. Op het moment dat het koor dit inzet, weet elke luisteraar meteen waar deze muzikale grap op gebaseerd is.

Solisten

Het Credo wordt bij deze uitvoering niet gezongen. Wel zingt het koor enkele bekende koorwerken tijdens de uitvoeringen. Zo wordt het koraal 147 Wohl mir dass Ich Jesum Habe van J.S. Bach gezongen, een Avé Maria van W.A. Mozart en het bijzonder mooie koorwerk van G. Fauré Cantique de Jean Racine. Het koor wordt begeleid door fluit, viool, cello, orgel en clavecimbel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden