Jolanda hoopt dat kinderen straks net zoveel plezier aan het boek hebben als dat zij hadden bij het maken ervan. "Om dit alles te kunnen realiseren ben ik nu bezig met crowdfunding."
Jolanda hoopt dat kinderen straks net zoveel plezier aan het boek hebben als dat zij hadden bij het maken ervan. "Om dit alles te kunnen realiseren ben ik nu bezig met crowdfunding." (Foto: PR)

Help Jolanda kosten prentenboek over niezen ophoesten

  Cultuur

Enschede - De Enschedese Jolanda van Dijk tekende en schreef een grappig kinderboek over niezen. Voor de drukkosten is ze een crowdfunding campagne gestart op het platform Voordekunst.nl. Daarvoor zoekt ze donateurs. Wil je meehelpen om 'De Tovernies' te realiseren? We vroegen Jolanda zichzelf en haar boek-in-wording voor te stellen.

"Dag! Mijn naam is Jolanda van Dijk. Illustreren doe ik al van jongs af aan. Ik rondde succesvol een creatieve opleiding af en ging aan de slag als grafisch vormgever, later als webdesigner en tegenwoordig ben ik digital creative bij Adwise. Creatief bezig zijn en mooie dingen maken is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Maar, zoals dat gaat, kwam het illustreren op een wat lager pitje te staan toen ik moeder werd. Nu zijn de kinderen iets groter en weet ik weer tijd vrij te maken voor avonden quality time met mijn markers en potloden. Een vriendin van me had al een paar keer laten vallen dat ik eens een prentenboek zou moeten maken. Toen ben ik samen met mijn kinderen van 6 en 2 gaan bedenken waar het boek over zou moeten gaan. Mijn eigen expert-team en ik waren er snel uit: de kinderen vinden allebei niezen erg grappig, dus het boek moest over niezen gaan, haha!"

Dino op je brood

De Tovernies gaat over een broer en een zusje. Dat zusje is een bijzonder meisje. Zij heeft een tovernies. En dat is zacht gezegd vrij onhandig. Stel je voor: tijdens het ontbijt opeens een dino op je boterham of een haai met zwembandjes die plots bij je in bad zit?

"Door het leeftijdsverschil van mijn kinderen was het zeker een uitdaging om het voor beide leuk te maken. Het verhaaltje is kort en begrijpelijk voor een tweejarige met vrolijke illustraties. Door de dikgedrukte woorden in het boek kan mijn zoon van 6 jaar meelezen en dat maakt het extra gezellig."

Dit najaar

Jolanda hoopt dat kinderen straks net zoveel plezier aan het boek hebben als dat zij hadden bij het maken ervan. "Om dit alles te kunnen realiseren ben ik nu bezig met crowdfunding via het platform van Voordekunst. Als ik dit succesvol afsluit, gaat het prentenboekboek naar de drukker en dan hoop ik dit najaar het boek te kunnen presenteren.

Volgend boek?

Wil je meehelpen om 'De Tovernies' te realiseren? Ga naar www.wonderboek.nl of www.voordekunst.nl/projecten/8990-prentenboek-de-tovernies. "Mocht ik aan het boek straks iets overhouden, dan kan ik daar mijn volgende boek hopelijk mee bekostigen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden