Na het succes van het optreden in juni vorig jaar verzorgt het JKE wederom een ongetwijfeld swingend optreden in De Tor.
Na het succes van het optreden in juni vorig jaar verzorgt het JKE wederom een ongetwijfeld swingend optreden in De Tor. (Foto: Toma Tudor)

Jazzkoor Enschede keert terug in De Tor

  Cultuur

Enschede - Jazzkoor Enschede treedt vrijdag 14 juni weer op in Jazzpodium De Tor. Na het succes van het optreden in juni vorig jaar verzorgt het vijftien man/vrouw sterke koor wederom een ongetwijfeld swingend optreden met bekende en minder bekende jazzy songs. Aanvang: 21.00 uur.

Het zestien leden tellende Jazzkoor Enschede (JKE) bestaat sinds 2015 en staat onder leiding van dirigent/pianist Mathilde van de Veen. Het koor zingt meestal vierstemmige stukken uit het jazzrepertoire met een enkel uitstapje naar pop. Ongeveer de helft van het repertoire wordt a-capella gezongen, bij de overige stukken staat op vrijdag 14 juni Mathilde van de Veen of het B-Jazz Trio garant voor een professionele begeleiding. Het B-Jazz Trio bestaat uit Antoine Badart (bas), Dries Banierink (piano) en Marcel Bruins (drums).

Het B-Jazz Trio sluit de avond overigens af vanaf 22.00 uur.

Jazzkoor Enschede zoekt nog leden: de sopranen, mezzo's, tenoren en bassen kunnen nog versterking gebruiken. Het koor repeteert op donderdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden om bij een repetitie te komen kijken kan via info@jazzkoorenschede.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden