Foto: PR

Muziekbank 11.000 cd's rijker dankzij stoppen Gelderse uitleenservice

  Cultuur

Enschede - Vanaf deze week kunnen klanten van de Muziekbank kiezen uit ruim 11.000 nieuwe cd's. Ze worden toegevoegd aan het bestaande aanbod van 120.000 cd's, lp's en dvd's.

De afgelopen maanden is door vrijwilligers hard gewerkt om een grote collectie van de Gelderse bibliotheken te integreren in de collectie van de Muziekbank, zodat klanten de cd's kunnen beluisteren en lenen. De collectie kwam beschikbaar nadat de Gelderse bibliotheken besloten de uitleenservice in de provincie Gelderland stop te zetten.

In de collectie zit een grote variatie aan klassiek-, wereld- en jazzmuziek. Daarnaast bevat de collectie veel interessante soundtracks en een breed aanbod aan religieuze muziek. De cd's zijn voor iedereen die lid is van de Openbare Bibliotheek Enschede gratis te leen. Daarnaast kunnen de cd's geleend worden via alle Overijsselse bibliotheken.

De collectie bevat veel uniek materiaal, waaronder historische opnamen van het Concertgebouworkest onder leiding van Willem Mengelberg. De bestaande collectie opera's is aangevuld met meters aan boxen van bekende en minder bekende componisten.

Muziekbank Enschede is gevestigd op de eerste etage van de Openbare Bibliotheek Enschede en is geopend van donderdag t/m zaterdag. Cd's, dvd's en lp's reserveren kan vanuit elke bibliotheek in Overijssel. De Muziekbank heeft de grootste muziekcollectie van Oost-Nederland, die wordt beheerd door een team van ruim 60 vrijwilligers. Wekelijks worden ongeveer 30 nieuwe titels aan de collectie toegevoegd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden