Drie achtereenvolgende weekenden zijn optredens van talenten en professionele muzikanten uit onze eigen stad en van elders.
Drie achtereenvolgende weekenden zijn optredens van talenten en professionele muzikanten uit onze eigen stad en van elders. (Foto: R. Bonestroo)

Onvermijdelijk vermaak in binnenstad!

  Cultuur

Enschede - De editie van 2019 van het jaarlijkse evenement Muziek in de Straten kenmerkt zich door de bundeling van krachten met bekende culturele evenementen in de stad: Twents Gitaarfestival, Culturele Zondag, Week van de Amateurkunst (WAK) én Kunsten op Straat.

Op 1, 2, 8, 10, 15 en 16 juni klinkt er Muziek in de Straten. Drie achtereenvolgende weekenden zijn optredens van talenten en professionele muzikanten uit onze eigen stad en van elders. Zo speelt het Twents Songschrijvers Gilde een grote rol. Dit jaar zijn optredens gepland op Kruispunt de Graaff, op het Ei van Ko en op de Oude Markt. Daarnaast lopen er 'mobiele acts' door de straten.

Twents Gitaarfestival
Tijdens het Twents Gitaarfestival van 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 2 juni geniet de bezoeker van concerten, masterclasses, workshops en tal van andere activiteiten in het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast is er op Hemelvaartsdag een buitenpodium op de Oude Markt met optredens van Arthur Adam ten Cate, Mart Hillen, Gypsy Project en Walter Broes & The Mercenaries.

Week van de Amateurkunst
Tijdens de Week van de Amateurkunst, van 1 tot en met 9 juni, toont Enschede haar artistieke talent. De WAK Enschede is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst en cultuur bezig is én voor iedereen die daar van wil genieten. De WAK Nacht is ieder jaar weer populair. Tijdens deze avond wordt de binnenstad omgetoverd tot één groot podium. Tijdens de WAK organiseren ruim 100 verschillende kunstenaars en groepen meer dan 110 activiteiten.

Culturele Zondag
Op de tweede Culturele Zondag van dit jaar, op zondag 2 juni, laten kunstenaars, muzikanten, zangers en dansers met wortels in vele landen zich horen en zien onder de thematische vlag 'KleurRijk'. Er zijn dans- en muziekoptredens en je kunt zelf een dansje wagen. Of doe mee aan een creatieve workshop, luister naar verhalen en bewonder één-dag-exposities van kunstenaars uit IJsland, Syrië en Brazilië.

Kunsten op Straat
Straattheater Kunsten op Straat komt tijdens het Pinksterweekend naar Enschede. Met unieke acts op het gebied van muziek, theater en show.

Ontstaan
Het concept Muziek in de Straten is in 2016 ontstaan vanuit de wens om Enschede te onderscheiden ten opzichte van andere winkelsteden en het winkelen nog aantrekkelijker te maken. Hiertoe zet Enschede Promotie in op wat ze zelf 'belevenismarketing' noemen op diverse momenten in het jaar, zoals ook met Winter Wonderland in december. Doel is om zo de lokale economie te ondersteunen en te versterken.

Kijk voor het laatste nieuws en het programma op de website:

muziekindestraten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden