"Publiek dat ons niet opzoekt in de concertzaal, maar wel houdt van klassieke muziek, kan zo ook van onze muziek genieten", aldus Kees Meijer. Op de foto dirigent Enrico Delamboye.
"Publiek dat ons niet opzoekt in de concertzaal, maar wel houdt van klassieke muziek, kan zo ook van onze muziek genieten", aldus Kees Meijer. Op de foto dirigent Enrico Delamboye. (Foto: PR)

Orkest van het Oosten komt naar de mensen toe deze zomer

  Cultuur

Enschede - Het Orkest van het Oosten verzorgt op vrijdag 5 juli onder leiding van maestro Enrico Delamboye een gratis toegankelijk openluchtconcert op de Oude Markt in Enschede. Op het programma staat muziek van onder andere Rossini, Grieg, Brahms en Bernstein. Als grote finale speelt het orkest Land of Hope and Glory.

Het programma bestaat uit werken als de Ouverture uit Rossini's De barbier van Sevilla, Morgenstimmung van Grieg, de Candide-ouverture van Bernstein en de Nocturne uit Felix Mendelssohns Midzomernachtsdroom. Dirigent Enrico Delamboye haalt met zijn ontwapenende performance het beste uit het orkest en de presentatie is in handen van Nicolas Mansfied, directeur van de Nederlandse Reisopera. Het definitieve programma wordt later bekend gemaakt. Het programma duurt van 20.30 tot 22.00 uur.

Ander publiek
"Dit laagdrempelige klassieke concert is een mooie toevoeging aan het programma in de stad en een sfeervol muzikaal begin van de zomer", aldus Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie. Kees Meijer, directeur van het orkest: "Het Orkest van het Oosten is het symfonieorkest van en voor iedereen in deze provincie. Publiek dat ons niet opzoekt in de concertzaal, maar wel houdt van klassieke muziek, kan dankzij dit concert ook van onze muziek genieten."

Zitplekken
Er zijn ruim 600 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze te reserveren. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar voor een speciaal klassiek arrangement van restaurant Novi. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/klassiek.

Maestro
Orkest van het Oosten, ook wel bekend als het huisorkest van televisieprogramma Maestro, is een graag geziene gast op diverse podia in Nederland. Deze zomer fuseert het Orkest van het Oosten met Het Gelders Orkest en gaan zij samen als één organisatie verder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden