Vijf lokale bands treden zaterdag op in Atak. Een van de deelnemers aan dit 'Winteroffensief 2017' is Wasteland Viper, een band die niet vies is van het ruigere werk.
Vijf lokale bands treden zaterdag op in Atak. Een van de deelnemers aan dit 'Winteroffensief 2017' is Wasteland Viper, een band die niet vies is van het ruigere werk.

Wasteland Viper laat de covers achter zich

  Cultuur

ENSCHEDE - De band bestaat nog geen jaar, maar kijkt al over de eigen grenzen heen. Wasteland Viper heeft de covers achter zich gelaten. Met eigen werk staat het gezelschap zaterdag 7 januari in Atak op het podium. Voor een snoeiharde editie van het Winteroffensief.

Wasteland Viper mengt invloeden van Motörhead, Queen en Foo Fighters tot een geheel eigen sound. Begin maart van het vorige jaar ging de band van start na een serie open audities. "We hebben nog even onder de naam Hickory opgetreden", vertelt Vincent ten Berge, drummer van de band. "In eerste instantie speelden we vooral covers. Al snel veranderden we de naam en voegden we ook enkele eigen nummers aan het repertoire toe. Ons eerste optreden was in de Vestingbar en inmiddels zijn we drie optredens verder. Het Winteroffensief zien we als een kans om een groter publiek te bereiken."

Dat is precies waarvoor deze serie concerten bedoeld is. Vijf lokale bands treden samen op en nemen elk hun eigen aanhang mee. Die aanhang maakt dan kennis met vier keer een ander geluid dan dat van de 'eigen' band. "We vinden dit een perfect systeem. Mooi ook dat het geen wedstrijd is, terwijl er toch een mooie prijs aan vast zit. Niet alleen bereik je een nieuw publiek. Je maakt ook kans op een fotoshoot of studiotijd. Daarvoor moet je veel mensen enthousiast maken voor het concert. Wie de meeste fans meebrengt, krijgt de beloning."

Wasteland Viper neemt het op tegen Petrichor, Exit the Hive, The Conspiracy en Shock the Devil, allemaal lokaal talent. "Nee, ik weet niet hoe die andere bands het gaan doen. Zelf vliegen we er vol in. Wat de toekomst brengt? Er staat een EP op stapel en we zijn bezig om voldoende eigen nummers voor een cd bijeen te brengen. Onze sound is lekker stevig en daar staan we met z'n vieren vol achter. We schrijven de nummers met elkaar. Ideeën worden samen uitgewerkt en ingevuld, het is een echt groepsproces."

Behalve Ten Berge bestaat Wasteland Viper uit zanger Marijn Houvast, gitarist Daan Molenkamp en bassist Tom de Korte. Het Winteroffensief gaat zaterdag om 20.30 uur van start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden