The Herd is een rondtrekkende kudde van mechanische dieren die contact maken met het publiek. Vorig jaar was het een grote trekker.
The Herd is een rondtrekkende kudde van mechanische dieren die contact maken met het publiek. Vorig jaar was het een grote trekker. (Foto: Christina Bakuchava)

Maker Festival Twente zet Roombeek op stelten

  Cultuur

Enschede - Roombeek wordt eind mei weer omgetoverd tot een walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, innovatie en de maakcultuur. Tijdens het Maker Festival Twente (MFT) op 25 en 26 mei draait alles om zien, maken, leren, doen en beleven.

De Makersbeurs, de interculturele Food & Maker Market en The Herd, een rondtrekkende kudde van mechanische dieren die contact maken met het publiek. Dat zijn de trekkers van de zesde editie van MFT met als thema Metropolis, naar de visionaire sciencefictionfilm van Fritz Lang uit 1927. Vandaar dat de programmering een relatie heeft met onderwerpen als de robotisering van arbeid, digitalisering van de democratie, verstedelijking en duurzaam wonen. Dit zijn thema's die in de bijna honderd jaar oude sciencefiction film al uitgebreid aan bod kwamen.

Ook zijn er natuurlijk allerlei workshops, zoals biokunst, biodesign en do-it-together biology. Je kunt je eigen robotkit bouwen of een digitaal hologram kunstwerk maken. In de biohacking academy leer je hoe je thuis medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotechnologie kunt maken. En je kan de chocolate challenge doen of zelf aan de slag met protoplast.

Voorafgaand aan MFT kan iedereen op woensdagmiddag 15 mei en woensdagmiddag 22 mei kennismaken met uitvinders, makers en kunstenaars tijdens de gratis Mini Maker Festivals in Almelo en Hengelo.

Maker Festival Twente is een van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid waarmee 'makers' in de schijnwerpers worden gezet. Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers komen hun creaties aan het publiek presenteren.

Het MFT is een programma van TETEM kunstruimte. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met vele enthousiaste bedrijven, instellingen en personen.

Hier alvast een bewegend tipje van de sluier!

Meer berichten