Cabaretduo HUN duikt ook ergens langs de route op.
Cabaretduo HUN duikt ook ergens langs de route op. (Foto: Annemieke van der Togt)

Theater on Tour: acts als bermbloemen

  Cultuur

ENSCHEDE André Manuel, een Drijvende Diva, cabaretduo HUN - zomaar een greep uit het programma van Theater on Tour, dé Twentse theaterfietstocht, die dit jaar plaatsvindt op zondag 19 mei. Ditmaal gaat de route door Enschede-Oost - van Lonneker tot de Hooge Boekel - waar fietsers verrast worden door acts op bijzondere locaties in het landschap.

Het Theater on Tour-programma gaat van start bij Lutscher Alm. Zet je riemen vast voor een achtbaan op het vlakke land met PolderCoaster, luister naar liedjes van André Manuel en laat je betoveren door een drijvende verschijning op Landgoed de Hooge Boekel. Een andere bijzondere locatie is de theekoepel van De Bonekamp. Deze koepel is in 1919 gebouwd door Herman van Heek naar voorbeeld van de prachtige theekoepels langs de Vecht bij Utrecht.

De Lonneker Molen wordt voor die dag omgedoopt tot festivalterrein. Daar is de laatste voorstelling van de route en vinden diverse acts plaats. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

Uiteindelijke doel van Concordia en Wilminktheater Enschede is om de theaterfietstocht uit te bouwen tot een tweedaags festival waarbij een heel Rondje Enschede kan worden gefietst.

Tickets á 17,50 euro zijn online te bestellen via concordia.nl of verkrijgbaar aan de dagkassa van Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede en via tel. 053-4300999. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende starttijden: 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Meer berichten