In de nieuwe voorstelling beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden nieuwe avonturen.
In de nieuwe voorstelling beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden nieuwe avonturen. (Foto: PR)

Koren zonder podiumangst gezocht voor nieuwe 'Groen'

  Cultuur

Enschede - Komend theaterseizoen komt het boek 'Zolang er leven' is van Hendrik Groen als voorstelling naar Enschede. Na het succes van de vorige voorstelling 'Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken' keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar het Wilminktheater. De producent is op zoek naar ouderenkoren die meespelen en zingen in deze voorstelling op 22 maart 2020.

In de nieuwe voorstelling beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden van de Omanido-club (oftewel de Oud maar niet dood-club) nieuwe avonturen. Een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. De cast bestaat nagenoeg uit dezelfde jonge acteurs als bij de vorige Hendrik Groen-voorstelling. "Omdat er", zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, "in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit".

Het repertoire wordt op dit moment nog samengesteld. Het is de bedoeling dat het koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op 22 maart 2020 is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

Ze zoeken koren (mannen en vrouwen) van circa 15 personen met koorleden van boven de 65 jaar zonder podiumangst. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar hendrikgroen@bostheaterproducties.nl. De selectie zal deze zomer plaats vinden. Info:

www.hendrikgroentheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden