De Vervelende Bus brengt een ode aan vervelen. Theatermakers Jellie Schippers en Myriam van Gucht hebben iets met tijd. Wat hen vooral fascineert, is hoe je tijd beleeft.
De Vervelende Bus brengt een ode aan vervelen. Theatermakers Jellie Schippers en Myriam van Gucht hebben iets met tijd. Wat hen vooral fascineert, is hoe je tijd beleeft. (Foto: MOON SARIS)

Vervelen is niet saai met De Vervelende Bus

  Cultuur

Enschede - Deze meivakantie is De Vervelende Bus op rondreis door Enschede. In alle windstreken wordt een wijk bezocht, zodat de voorstelling op locatie voor iedereen gemakkelijk te bezoeken is. Op deze manier brengt cultuurinstelling Concordia kunst naar de mensen toe. De Vervelende Bus is een filmisch en muzikaal zoekboek voor iedereen van 4 jaar en ouder, waarin verbeelding en tijd de hoofdrol spelen. "Vervelen was nog nooit zo leuk!", aldus de makers van deze voorstelling.

De Vervelende Bus brengt een ode aan vervelen. Theatermakers Jellie Schippers en Myriam van Gucht hebben iets met tijd. Wat hen vooral fascineert, is hoe je tijd beleeft. Als je plezier hebt, kom je altijd tijd te kort, omdat die lijkt te vliegen. Als je je verveelt, is de tijd iets heel vervelends en lijkt een minuut wel uren te duren.

Vier sterren

De Theaterkrant schreef over de voorstelling: "De Vervelende bus is een voorstelling waarin zó weinig gebeurt, dat je uiteindelijk ogen en oren te kort komt." Om vervolgens liefst vier sterren weg te geven.

Schenking

Rotary Enschede - Zuid heeft Concordia onlangs een bedrag van zesduizend euro geschonken. Dit bedrag wordt deels ingezet voor de Vervelende Bus in Enschede-Zuid en deels bewaard voor de komende jaren. De Enschedese kunstinstelling is blij met de schenking, omdat ze op deze manier mensen die niet snel een theater binnenstappen op een laagdrempelige wijze in aanraking kunnen laten komen met kunst en cultuur.

Praktische informatie

De Vervelende Bus is van 28 april t/m 5 mei (m.u.v. 2 en 3 mei) te bezoeken. Op 28 april staat de bus bij Winkelcentrum Enschede Zuid, op 29 april bij Bibliotheek Zuid, op 30 april bij Winkelcentrum Deppenbroek, op 1 mei bij Noaberhuus Glanerbrug, op 4 mei bij Livio De Hatteler en op 5 mei op het Vrijheidsfestival op de Oude Markt. Elke dag zijn er voorstellingen om 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur. Kaarten zijn te boeken via www.concordia.nl/de-vervelende-bus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden