Tijdens de laatste aflevering van de serie 'André Kerver ontmoet…' verhaalt Aaltje van Zweden over haar bijzondere leven.
Tijdens de laatste aflevering van de serie 'André Kerver ontmoet…' verhaalt Aaltje van Zweden over haar bijzondere leven. (Foto: Tracy Martin)

Aaltje van Zweden haalt band met Enschede aan

  Cultuur

Enschede - Tijdens de laatste aflevering van de serie 'André Kerver ontmoet…' haalt Aaltje van Zweden de band met Enschede weer aan. Op zaterdag 20 april vertelt zij vanaf 16.00 uur in Theater Concordia over haar boek 'Om wie je bent', waar André Kerver en zijn collega's van Borboleta Music bij improviseren.

Aaltje van Zweden woonde geruime tijd in Twente, gedurende de tijd dat haar man Jaap het Orkest van het Oosten leidde. Van Zweden schreef met 'Om wie je bent' een indringend boek over haar eigen geschiedenis en over die van haar autistische zoon Benjamin.

Als jonge studente ontmoet Aaltje een jongen in een Amsterdamse discotheek. Hij nodigt haar samen met haar vriendin uit voor een avondje in het Concertgebouw. Tot haar verbazing ziet ze Jaap van Zweden als jongste concertmeester de trap af lopen, viool onder de arm. Nog geen jaar later treden ze in het huwelijk.

In haar boek vertelt Aaltje hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft weet te combineren. Als vrouw van een van 's werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme.

Aan het einde van het optreden signeert Van Zweden haar boek, dat ter plaatse te koop is. Aansluitend is het mogelijk om haar te ontmoeten aan de bar en te blijven dineren. Het diner-arrangement is 20 euro per persoon inclusief een drankje.

Meer info en reserveren:

www.concordia.nl

Meer berichten