Jasper Slaghuis is één van de vier muzikanten dat dit meezingfeestje organiseert. De Sing-a-long begint donderdag om 19.30 uur.
Jasper Slaghuis is één van de vier muzikanten dat dit meezingfeestje organiseert. De Sing-a-long begint donderdag om 19.30 uur.

Meezingen met bekende hits in Stadsherberg

  Cultuur

ENSCHEDE - 'Happy New Year' van Abba, 'Imagine' van John Lennon of 'Happy' van Pharell Williams. Donderdag 29 december mag iedereen het uit volle borst meezingen in het stadhuis. Daar begint om 19.30 uur een Sing-a-long in de Winter Wonderland Stadsherberg.

"We hebben voor bekende meezingers uit de Top 2000 gekozen", vertelt Jasper Slaghuis, één van de vier muzikanten van het Twents Songschrijvers Gilde dat dit meezingfeestje organiseert. "Allemaal vrolijke en inspirerende muziek die goed past bij een hoopvol uitzicht op een nieuw jaar. We hopen op een flinke aanloop van publiek. Vorig jaar was dit voor het eerst en toen is er al dapper meegezongen. Dit jaar maken we het allemaal nog feestelijker."

Vorig jaar was het wel gemakkelijker om passende muziek te vinden moet Slaghuis toegeven. Toen was de sing-a-long nog voor de kerstdagen "Er zijn natuurlijk honderden kerstliedjes. Voor nieuwjaar ligt dat toch wat lastiger. Vandaar dat we meer algemeen hebben gekozen voor liedjes die positief zijn en waar je blij van wordt. De teksten projecteren we groot op een muur zodat iedereen goed mee kan zingen. Feitelijk wordt het een grote live karaoke. Waarbij iedereen tegelijk meezingt."

Het publiek mag meedoen met Jasper, maar ook met Robin Yerah, Dann Thomas en René Elenbaas. Slaghuis verwacht dat het niet moeilijk zal zijn om de toehoorders aan het zingen te krijgen. "Vooral René is er erg goed in om het publiek enthousiast mee te laten doen. Hij zit in een feestband en is dat dus wel gewend."

Enthousiaste zangers en luisteraars zijn donderdag dus vanaf 19.30 uur welkom in het stadhuis. De Burgerzaal van het stadhuis is speciaal voor deze én andere gelegenheden vier dagen lang omgetoverd tot een gezellige stadsherberg.

Die dag is iedereen trouwens al vanaf 17.45 uur welkom op een groot door de Stichting XiE verzorgd stamppotbuffet. De toegang en het eten zijn gratis. Gospelkoor Metanoia zorgt voor bijpassende muziek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden