Kunsttheoreticus en kunstenaar Lotte Pet komt op 17 en 18 april naar Enschede en Hengelo om de wereld van bioart te belichten
Kunsttheoreticus en kunstenaar Lotte Pet komt op 17 en 18 april naar Enschede en Hengelo om de wereld van bioart te belichten (Foto: PR)

Bioart en de kunst van het leven belicht door kunstenaar Lotte Pet

  Cultuur

Enschede - Hoe verhoudt 'biokunst' zich tot het leven? Kunsttheoreticus en kunstenaar Lotte Pet komt op 17 en 18 april naar Enschede en Hengelo om de wereld van bioart te belichten. Ze geeft voorbeelden uit de biokunst, die meer inzicht geven in de biotechnologische mens. Naast een lezing hierover in de bieb in Hengelo krijgen deelnemers ook zelf de kans om artistieke vaardigheden te gebruiken op hun eigen DNA. Dit gebeurt een dag later in Tetem in Enschede. De voertaal is Engels.

Lotte Pet verkent tijdens dit event de wereld van bioart en het onderscheidende kenmerk van de artistieke betrokkenheid met biotechnologie. Ze vertelt meer over kunstenaars die wetenschappelijke en artistieke praktijken combineren en de ethische, sociale en culturele betekenis van biotechnologische ontwikkelingen verkennen.

Hoe verhouden bio kunstenaars zich precies tot biotechnologieën? Welke soort kennis wordt er geproduceerd? Lotte nodigt de deelnemers uit om een aantal artistieke conceptuele vaardigheden toe te passen in een doe-het-zelf biologie-experiment als bijvoorbeeld menselijke DNA-extractie of een microbiële cultuur.

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.

Op woensdag 17 april om 19.30 uur in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat 34 in Hengelo. Aanmelden via website bibliotheek (evenementenkalender) en op donderdag 18 april om 19.30 uur in Tetem in Enschede. Aanmelden via receptie@tetem.nl.

Meer berichten