Anouk Snellink is docente van Kaliber Kunstenschool, begeleider van het Multiple Voices koor en initiatiefneemster van het Kaliber Koren Festival.
Anouk Snellink is docente van Kaliber Kunstenschool, begeleider van het Multiple Voices koor en initiatiefneemster van het Kaliber Koren Festival. (Foto: PR)

Buiten spelen op de eerste Culturele Zondag van het jaar

  Cultuur

Enschede - Op de dag dat de zomertijd in gaat, op zondag 31 maart, kruipen kunstenaars en creatieve ondernemers uit hun ateliers en komen muzikanten, zangers en dansers uit hun repetitielokalen. Tijdens de eerste Culturele Zondag van het jaar vieren ze de lente op Wilminkplein en Stationsplein. 

Het thema van deze zondag luidt 'Buiten spelen'. Op de beide pleinen treden tussen 13.00 en 17.00 uur diverse koren, muzikale duo's, singer-songwriters en streetdancers op.

Onderdeel van deze zondag is het Kaliber Kunstenschool Koren Festival. De dag start met een zang- en bodypercussie workshop van Eddy Grovell. Eddy zingt al jaren bij onder andere Marco Borsato, Gerard Joling en Lee Towers. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice Senior. De workshop is van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden kan via kaliberkunstenschool.nl/korenfestival. In de middag staan maar liefst zes koren van Kaliber op het podium. Tegen 16.45 uur treden alle koren én de deelnemers van de zang- en bodypercussie-workshop samen op als één groot megakoor onder leiding van Eddy Grovell.

De nieuwe stadsdichter van Enschede, Jos Eertink, en zijn muzikaal begeleider Wouter Munsterman toveren de Wintertuin van De Wonne om tot een poëzieparadijs. Onder de noemer 'dichten op muziek en improviseren op gedichten' is er daar veel mogelijk. Robert van der Meulen draagt er voor uit eigen werk.

De optredens deze dag zijn gratis te bezoeken. Voor een aantal workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het volledige programma van de Culturele Zondag is te vinden op

culturelezondagenschede.nl

Meer berichten