De Enschedese act A Mili tijdens het festival van 2018. Ze komen dit jaar terug.
De Enschedese act A Mili tijdens het festival van 2018. Ze komen dit jaar terug. (Foto: Rick de Visser)

De muziek van morgen nu al in de Enschedese binnenstad

  Cultuur

Enschede - Met nog een dikke week te gaan tot Booster 2019 maakt het festival de complete line-up bekend. Een programma vol met hét nieuwe talent van Oost-Nederland op gebied van popmuziek op verschillende locaties in de binnenstad van Enschede.

Het Booster Festival is een muzikantendag, een conferentie en een showcasefestival in één, op zaterdag 6 april. Zo'n dertig talentenscouts (professionals uit de top van Nederlandse popmuziek) staan overdag klaar om honderden artiesten te voorzien van feedback op hun nieuwste werk. Het conferentieprogramma telt 13 panels met thema's als financiën in combinatie met touren, festivalprogrammeurs en talentontwikkeling. De dag wordt geopend met een verhaal van de Soedanese Mo Ali, die om muzikale en politieke redenen asiel heeft aangevraagd in Nederland.

Het showcasefestival 's avonds telt een recordaantal van 54 optredens in de Enschedese binnenstad. Dit onderdeel van Booster is gratis toegankelijk voor iedereen. De ultieme kans voor om het talent, wat over een paar jaar op de grote festivals staat, live te zien. Dit jaar kent het festival een boeiende mix van indie-pop tot hiphop en van rock tot elektronische muziek. Met dit jaar onder andere A Mili, Faico, De Alliantie, Bas Amro en Pjotr.

Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt, gezamenlijk met de prijzen voor Beste Popfotograaf en Pop-Promotie-Prijs.

Voor meer informatie en de volledige line-up:

www.boosterfestival.nl

Meer berichten