Donderdag geeft het Overdagkoor Enschede (OKE) onder leiding van de bevlogen dirigente Henriëte Eikenaar zijn jaarlijkse kerstconcert in de St. Jacobuskerk in Enschede.
Donderdag geeft het Overdagkoor Enschede (OKE) onder leiding van de bevlogen dirigente Henriëte Eikenaar zijn jaarlijkse kerstconcert in de St. Jacobuskerk in Enschede.

Overdagkoor zingt in de avonduren

  Cultuur

ENSCHEDE – Samen zingen met de Politie Kapel en het kinderkoor van de Alfonsusschool. Dat gaat OverdagKoor Enschede (OKE) donderdag 22 december doen. Vanaf 19.30 uur klinken er meer en minder bekende kerstliedjes in de Jacobuskerk. Een mooie traditie.

Loek Magdelyns is al sinds de oprichting lid van het OKE. Hij zingt er niet alleen met veel plezier, men heeft hem ook voor het bestuur weten te strikken. "Dat is het allemaal waard", zegt Magdelyns. "Het OKE is een ontzettend fijne club. De sfeer is goed en we werken lekker hard aan mooie muziek. Dat dit niet in de avonduren moet, is voor velen een groot voordeel. Niet voor niets zijn we de laatste jaren enorm gegroeid. Het OKE bestaat 6 jaar en telt bijna tachtig leden. We verhuizen in het nieuwe jaar ook naar een nieuwe repetitieruimte. Van Prismare naar verpleeghuis De Cromhoff."

Dertig graden

Het komende kerstconcert houdt het koor al een poosje bezig. In augustus kwamen de eerste kerstliedjes al weer in de oefenmap. "Dat is wel een vreemde gewaarwording. Dat je bij dertig graden in de schaduw al met kerst bezig bent. Voor ons is het kerstconcert echter één van de hoogtepunten in het jaar. Sommige liedjes komen elk jaar terug, zoals Stille Nacht bijvoorbeeld. Maar je wilt natuurlijk ook nieuwe nummers laten horen en dan moeten we op tijd met instuderen beginnen."

Speciaal plaatsje

Saamhorigheid is een belangrijk thema in de kerstperiode. Het OKE nodigt dan ook graag gasten uit voor haar kerstconcerten. "We werken elk jaar wel met anderen samen. Dit keer is de Politie Kapel weer uitgenodigd. Daar hebben we vaker mee samengewerkt en dat klikt gewoon goed. Verder is een kinderkoor van de Alfonsusschool aanwezig. Zo'n kinderkoor geeft echt weer iets extra's in een sfeervol kerstconcert. Wij kijken met z'n allen al reikhalzend naar donderdag uit. Het OKE geeft wel tien concerten per jaar. Het kerstconcert neemt daarbij toch een speciaal plaatsje in."

Uittip

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt de Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking met de Huis aan Huis: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden