Sempre Crescendo-voorzitter Co Poulussen vindt het na veertig jaar mooi geweest.
Sempre Crescendo-voorzitter Co Poulussen vindt het na veertig jaar mooi geweest. (Foto: PR)

Co Poulussen: einde aan een bestuursperiode van veertig jaar

  Cultuur

Enschede - Na liefst veertig jaar in het bestuur te hebben gezeten van het gemengde koor Sempre Crescendo gaf voorzitter Co Poulussen woensdag 27 februari zijn voorzittershamer over aan de nieuwe voorzitter Gerard Vinke.

Een terugblik: in mei 1977 bracht Sempre Crescendo een bezoek aan de VARA studio`s in Hilversum. Dinie Poulussen nam haar echtgenoot mee op deze busreis. Sempre Crescendo kan altijd nieuwe leden gebruiken, dus werd er de nodige druk uitgeoefend op hem met als resultaat dat Co beloofde op de volgende repetitieavond aanwezig te zijn. Vanaf dat moment zong hij bij het koor.

In 1979 werd Co Poulussen gevraagd zich beschikbaar te stellen voor het bestuur. Hij begon als tweede secretaris. Na het overlijden van de toenmalige voorzitter in 1989 werd hij voorzitter. Deze functie heeft hij tot 1998 bekleed en hij is toen op eigen verzoek afgetreden. Hij bleef wel in het bestuur als tweede voorzitter.

Toen in 2007 onverwacht de toenmalige voorzitter vertrok, werd Co Poulussen voor de tweede keer voorzitter. Hij bleef dat tot afgelopen woensdag.

Na veertig jaar bestuurslid te zijn geweest, wilde hij eens wat meer tijd aan andere zaken gaan besteden. Co gaf daarom woensdag tijdens een algemene ledenvergadering de voorzittershamer over aan zijn opvolger Gerard Vinke. Als aandenken aan zijn bestuurstijd kreeg Co een symbolische voorzittershamer met inscriptie. Co hoopt nog heel lang bij het koor te blijven zingen.

Meer berichten