Er wordt op 16 april uitgepakt met artiesten als Willeke D'estell en Ronnie Tober (foto) en het duo Double2. Rode Kruis-ambassadrice Dorothy Oosting verzorgt het openingswoord.
Er wordt op 16 april uitgepakt met artiesten als Willeke D'estell en Ronnie Tober (foto) en het duo Double2. Rode Kruis-ambassadrice Dorothy Oosting verzorgt het openingswoord. (Foto: PR)

Nog één keer samen op Samen Doen Dag

  Cultuur

Enschede - De Samen Doen Dag was tien jaar een van de uithangborden van Het Rode Kruis Enschede. Daaraan komt nu een einde. Op 16 april is de laatste editie. Er wordt uitgepakt met artiesten als Willeke D'estell, Ronnie Tober en Double2. Rode Kruis-ambassadrice Dorothy Oosting verzorgt het openingswoord.

Organisatoren Gerard van der Waal en Cor Kok legden vorig jaar al uit waarom het jaarlijkse 'feest tegen de eenzaamheid' stopt: "Het Rode Kruis heeft nieuwe kerntaken geformuleerd en daarbinnen past een evenement als dit niet. Het is een kostenverhaal. Zo zijn vakantieschip Henri Dunant en een aantal hotels verkocht. De organisatie focust nu op hulp in noodgevallen, hulp bij evenementen en hulp bij zelfredzaamheid." De organisatoren willen het feestje, waar jaarlijks 350 ouderen zich even niet eenzaam hoefden te voelen, geen stille dood laten sterven. Kok: "Het is al jaren een succes. Vanaf de eerste keer in 2009 in de circustent van Bram van der Weide bij een buitentemperatuur van min 16 graden tot de vorige editie, toen we voor het eerst mensen mochten verwelkomen in de Grolsch Veste."

Tussen het verblijf in de circustent en de eerste editie in het stadion werd het feest ook een paar jaar in de Pathmoshal gehouden. Toen het daar in 2016 uit de voegen barstte, kon vorig jaar worden uitgeweken naar het stadion. Kok: "Een prachtige zaal, maar net iets te klein en doordat het podium aan één kant van de zaal was gesitueerd, kreeg niet iedereen de optredens even goed mee. Voor de laatste editie is dat opgelost: we krijgen een grotere zaal in de Grolsch Veste tot onze beschikking, met het podium op een centrale plek."

Behalve genieten van optredens kunnen de bezoekers informatie vergaren bij circa tien informatiestands van onder meer Livio, Vredehof Uitvaartverzorging en brandweer en politie. Ze krijgen als afsluiting een diner aangeboden.

Aanmelden vóór 28 maart via tel. 053-4313036. Van der Waal laat weten dat mensen zich tijdig moeten melden, want 'vol is vol'. "We hebben nu al 150 aanmeldingen en bij 350 gaat de deur echt dicht."

Meer berichten