Brechtje Kat speelt de rol van Lev, de hoofdpersoon in de voorstelling.
Brechtje Kat speelt de rol van Lev, de hoofdpersoon in de voorstelling. (Foto: Benning & Gladkova)

Theater Sonnevanck weer in zee met muziektheatergezelschap

  Cultuur

Enschede - Na de 'Wij gaan op berenjacht' in 2015 maken jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en muziektheatergezelschap Silbersee dit voorjaar de nieuwe familievoorstelling Lev (6+). Ditmaal in coproductie met het koor Consensus Vocalis. Lev gaat op 10 maart in première in Enschede.

Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur!

"Zingen in een grote groep geeft je het gevoel dat je opgetild wordt, dat je samen boven jezelf uitstijgt, heerlijk! Dat gevoel is het startpunt van deze voorstelling en dat wil ik ook aan de kinderen in de zaal geven", regisseur Flora Verbrugge. Het publiek wordt verrast met veel verschillende soorten muziek. Vijf acteurs, een achtkoppig koor én het publiek zingen samen de liederen van heel verschillende groepen mensen. De muziek in de voorstelling wordt vocaal gemaakt, wat betekent dat er geen instrumenten worden gebruikt. Componist Wouter Snoei liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale achtergronden. Info:

sonnevanck.nl/voorstelling/lev

Meer berichten