Met op zijn minst vijftig muzikanten verzorgt Muziekvereniging Concordia uit Hengelo alweer voor de zeventiende keer de muzikale omlijsting.
Met op zijn minst vijftig muzikanten verzorgt Muziekvereniging Concordia uit Hengelo alweer voor de zeventiende keer de muzikale omlijsting. (Foto: )

Ouderen en gehandicapten vermaakt door Concordia Hengelo

  Cultuur

Enschede - De Lions Club Enschede verzorgt op zaterdag 9 maart het traditionele concert bestemd voor ouderen, gehandicapten en andere belangstellenden die om uiteenlopende redenen normaal gesproken niet in de gelegenheid zijn een concert te bezoeken. Het Lions Voorjaarsconcert wordt gegeven in de aula van het Stedelijk Lyceum Zuid aan de Tiemeister 20.

Met op zijn minst vijftig muzikanten verzorgt Muziekvereniging Concordia uit Hengelo alweer voor de zeventiende keer de muzikale omlijsting. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra zal het orkest vanaf 14.30 uur een onderhoudend muzikaal programma bieden met als titel 'Abracadabra: sprookjes en fantasie'. Gespeeld worden onder andere bekende melodieën uit Jungle Book, The Wizzard of Oz en vele andere fijne muzikale herinneringen aan fantastische vertellingen.

Irene Luckman, lid van de Lions Club Enschede, heeft er zin in: "In het optreden van Concordia, maar ook in de bijrage van Natasja den Toom. Natasja is een veelgevraagd zangeres. Vorig jaar nog maakte zij grote indruk tijdens de nationale MH17-herdenking met het lied 'Kan ik iets voor je doen?'. Het belooft gezellige, sfeervolle muzikale middag te worden, waar onze gasten echt van zullen genieten!"

Gasten met een eigen rolstoel zijn van harte welkom, maar in het Stedelijk Lyceum is ook een beperkt aantal leenrolstoelen beschikbaar. Hoewel er in principe voor eigen vervoer gezorgd dient te worden (begeleiders zijn uiteraard van harte welkom het concert bij te wonen), kunnen de leden van de Lions Club proberen het vervoer van een aantal gasten naar en van de zaal verzorgen. Als u hiervan gebruik wilt maken, wilt u dat dan op het aanmeldingsformulier aangeven. Dit formulier is aan te vragen bij Irene Luckman (tel. 053 - 432 42 20 / ireneluckman@hotmail.com).

Tot 2 maart kan men zich opgeven. Het is verstandig dit zo snel mogelijk te doen, aangezien er de afgelopen jaren erg veel interesse was in het bijwonen van dit concert. "Vol is vol", laat Luckman weten. "Wij en de school moeten de veiligheidsvoorschriften in acht nemen en er kan maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Bij te veel aanmeldingen zullen de laatst ingekomen aanmeldingen niet gehonoreerd kunnen worden."

Het evenement wordt bekostigd door de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenverkoop van de Lions Club Enschede.

Voor eventuele hulp en medische zorg zijn er medewerkers van het Rode Kruis en enige artsen in de zaal aanwezig. Voor het concert en in de pauze krijgt men een consumptie aangeboden. Aan het bijwonen van dit voorjaarsconcert zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Meer berichten