Trio Meastoso bestaat uit Zephyra van Rood (viool), Raven Hessels (cello) en Johanna Kouwenhoven (altviool).
Trio Meastoso bestaat uit Zephyra van Rood (viool), Raven Hessels (cello) en Johanna Kouwenhoven (altviool). (Foto: PR)

Trio Maestoso: Nog nat achter de oren, maar muzikaal bedreven

  Cultuur

Enschede - Trio Maestoso geeft donderdag 21 februari geeft een gratis te bezoeken concert in het Muziekcentrum in Enschede. Op het programma staat werk van Beethoven en Dohnányi.

Tijdens de lunchconcerten in het Wilminktheater presenteren leden van het JeugdOrkest Nederland (JON) de ensembles waar ze in spelen. De orkestleden van het JON geven als jeugdsymfonieorkest concerten in het hele land, maar je ziet ze niet vaak in ensemble-opstelling. Dit is dus dé kans om de toekomst van de klassieke muziek eens in een intiemere setting te beluisteren.

In het JeugdOrkest Nederland (JON) spelen ongeveer 85 getalenteerde jongeren van 14 tot 20 jaar, afkomstig uit het gehele land. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek.

Trio Meastoso bestaat uit drie talentvolle, jonge musici: Zephyra van Rood (viool), Raven Hessels (cello) en Johanna Kouwenhoven (altviool). Zephyra en Raven spelen in het JeugdOrkest Nederland. Het ensemble speelt nu bijna een jaar intensief samen. Elke week reizen de musici het land door om elkaar in Utrecht danwel Den Haag te treffen voor een repetitie of concert. Naast deze repetities kreeg het trio coaching van Elinoor van Duijne Strobosch en Diederik Ornée.

Een gevarieerd programma hoort bij de jeugdigheid van het ensemble, dus zijn onder andere Beethoven en Dohnányi onderdeel van het repertoire.

Aanvang: 12.30 uur.

Meer berichten