Scholen overspoelen Lonneker Molen met excursieaanvragen

  Cultuur

Lonneker - Een welgemikte actie van Vereniging De Hollandsche Molen levert Stichting Lonneker Molen de komende maanden honderden extra bezoekers op. De vrijwilligers zijn er blij mee, maar zitten nu wel te springen om extra rondleiders.

Op de Nationale Onderwijs Beurs, begin januari in de Jaarbeurs in Utrecht, was Vereniging De Hollandsche Molen één van de standhouders. De vereniging was aanwezig om docenten enthousiast te maken om 'molens' in hun lessen op te nemen, met als doel dat ieder kind minimaal één keer in zijn of haar leven een bezoek brengt aan een molen, zodat de jeugd meer te weten komt over de geschiedenis van de molen, de werking daarvan en het beroep van molenaar.

Stichting Lonneker Molen verzorgt al jaren leuke en leerzame excursies voor alle leeftijdsgroepen van de basisschool en vanwege het project van De Hollandsche Molen is er begin februari een brief en folder gezonden aan basisscholen in Enschede en omgeving. Daarop wordt nu massaal gereageerd. PR-medewerker Ans Purmer: "Er zijn inmiddels zoveel verzoeken binnengekomen, dat de komende maanden ruim 600 kinderen de molen zullen bezoeken en dat er een aantal scholen 'in de wacht' is gezet. Dat betekent ook dat er een groot beroep wordt gedaan op de vrijwilligers van het educatieteam. We zijn dan ook dringend op zoek naar ondersteuning voor het educatieteam." Belangstellenden wordt gevraagd zich te melden via lonnekermolen@gmail.com.

"De grote belangstelling brengt nog eens duidelijk de noodzaak naar voren voor een nieuwe ontvangstruimte, omdat de huidige molenschuur niet geschikt is voor de ontvangst van grote groepen", aldus Purmer.

Het bestuur van de Lonneker Molen is bezig met de financiering en probeert op allerlei manieren fondsen, bedrijven en particulieren bereid te vinden om te helpen om de nodige middelen binnen afzienbare tijd bij elkaar te krijgen.

Meer berichten