Aniela Hoitink laat bezoekers lezing zelf bioplastic maken

  Cultuur
Het ultieme doel van Aniela Hoitink is het creëren van duurzaam textiel dat als een levend organisme fungeert.
Het ultieme doel van Aniela Hoitink is het creëren van duurzaam textiel dat als een levend organisme fungeert. (Foto: PR)

Enschede - Hoe kan de biologische levenscyclus worden ingezet voor duurzame mode en design? Dat kom je dinsdag 12 februari om 19.30 uur te weten wanneer je Tetem aan de Stroinksbleekweg 16 in Enschede bezoekt.

Het ultieme doel van modeontwerper Aniela Hoitink is het creëren van duurzaam textiel dat als een levend organisme fungeert en waarmee we in symbiose leven. Door het combineren van technologie en microbiologie wil Aniela met haar ontwerpen niet het gedrag van mensen, maar het productieproces en de manier waarop wij textiel gebruiken veranderen. Aniela werkt momenteel aan MycoTEX, 's werelds eerste composteerbaar textiel gemaakt van paddenstoelwortels in combinatie met een 3D-modelleringstechniek. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerde mode te maken zonder afval te produceren.

Deze avond neemt Aniela het publiek mee in de wereld van biodesign en de ontwikkeling van biomaterialen binnen de mode-industrie. Aan de hand van verschillende projecten geeft zij een breder perspectief op het belang van biodesign en alternatieve en innovatieve maakprocessen. Zij licht vanuit haar eigen onderzoek één specifiek biomateriaal uit, namelijk bioplastic. De deelnemers worden uitgenodigd om aan de hand van een recept zélf bioplastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren.

Aanmelden: receptie@tetem.nl. Max. aantal deelnemers: 20. Deelname: gratis. Info:

tetem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden