Sonnevanck en Oostpool geven zelfmoord gezicht in theatertruck

  Cultuur

Enschede/Haaksbergen - Na het succes van Bromance (Gouden Krekel 2016) en Pretpark (Zilveren Krekel 2017) regisseert Timothy de Gilde de nieuwe jongerenproductie GAME OVER. De voorstelling gaat op 22 februari in première in een theatertruck op een Arnhems schoolplein. Het stuk dat Theater Sonnevanck uit Enschede en Toneelgroep Oostpool uit Arnhem samen produceren is geschreven door de oud-Haaksbergse Magne van den Berg.

In GAME OVER maakt het jonge publiek kennis met Ayla, El en Joep. Wanneer El een einde aan haar leven maakt, blijven vrienden Ayla en Joep achter met duizend onbeantwoorde vragen. Door met elkaar in gesprek te gaan proberen ze antwoorden te vinden op deze vragen. Eerlijk vertellen ze dat het leven heel mooi is, maar soms ook gewoon focking moeilijk. GAME OVER is een gevoelige voorstelling over het leven en de dood en past in de lijn van jongerenproducties die Oostpool en Sonnevanck samen maken. Bij de voorstellingen horen lespakketten.

Ieder jaar maken Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool twee trailervoorstellingen voor jongeren. In een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer reizen de voorstellingen langs middelbare scholen in Overijssel en Gelderland. De voorstellingen zijn daarnaast beperkt te zien in Amsterdam en Arnhem; GAME OVER staat op 13, 14 en 15 maart in Theater De Krakeling in Amsterdam en van 30 mei tot en met 2 juni op het Hoogte80 festival in Arnhem.

GAME OVER is van 20 februari tot en met 2 juni ruim honderd keer ergens in het land te zien. Dat wil zeggen: wanneer je op een van de scholen zit, waar de voorstelling wordt vertoond. In Enschede is dit bij AOC Oost op 1 maart en op Bonhoeffer College Bruggertstraat op 19 april. Info:

sonnevanck.nl/voorstelling/game-over

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden