RUV, het rocktrio uit Enschede, komt met nieuw werk.
RUV, het rocktrio uit Enschede, komt met nieuw werk. (Foto: Maaike Ronhaar / Maronstills)

RUV komt met plaat om 'U' tegen te zeggen

  Cultuur

RUV, het rocktrio uit Enschede, komt met nieuw werk. Het album 'U' is vanaf 15 februari te beluisteren op alle digitale platforms en de plaat is op vinyl verkrijgbaar vanaf de releaseshow op 21 februari in Metropool Enschede.

Enschede - Jeroen Nielen (zang/bas, 26 jaar), Jim Zwinselman (gitaar, 22 jaar) en Ruud Gielen (drums, 25 jaar) hebben een paar mooie jaren achter de rug met voorprogramma's voor onder andere Tyler Bryant & the Shakedown, Vandenberg's Moonkings, Ten Years After en The Goo Goo Dolls en drukbezochte gigs op de Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival Overijssel.

In februari 2018 werd het trio voorgesteld aan Tim Showalter, zanger van de Amerikaanse band Strand of Oaks. Hij vroeg hen als begeleidingsband voor een aantal festivals in Europa. Dat beviel zo goed dat ze komend jaar de vaste band zijn voor festivals en clubshows van Strand of Oaks in Europa.

Met het festivalseizoen achter de rug begon RUV eind augustus met het schrijven van de nieuwe plaat. De plaat werd in Nijmegen opgenomen met producer Sebastiaan van Bijlevelt. De eerste single 'Echoes' kwam 11 januari uit, gevolgd door de videoclip een week later.

www.ruvband.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden