De Kaliber Jeugdkunstacademie is bedoeld voor kinderen en jongeren met bovenmatig veel interesse in kunst.
De Kaliber Jeugdkunstacademie is bedoeld voor kinderen en jongeren met bovenmatig veel interesse in kunst. (Foto: YURON PRODUCTION)

Jeugdkunstacademie is er voor kunstenaars in de dop

  Cultuur

Enschede - De Kaliber Jeugdkunstacademie is opgezet in samenwerking met AKI en is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 18 jaar met bovenmatig veel interesse in kunst. Bij de Jeugdkunstacademie gaat het om verdieping, onderzoek, creativiteit ontwikkeling en natuurlijk zelf kunst maken.

Je gaat bezig met alle disciplines op het gebied van kunst, zoals tekenen, schilderen, boetseren, ontwerpen en digitale kunst. Natuurlijk ga je ook eigen kunstwerken exposeren. Kunstgeschiedenis en informatie over beeldende kunst komt elke les aan bod, het vormt de inspiratie voor werkstukken. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

De opleiding bestaat uit een basis van drie cursusjaren van dertig lessen per jaar. De opleiding kan ook per jaar gevolgd worden. Ook is de Jeugdkunstacademie geschikt als voorbereiding op het toelatingsexamen voor de kunstacademie of als doorstroom naar de vooropleiding kunstacademie. Een jaarcursus heeft zes modules van vijf lessen. De modules worden door verschillende docenten begeleid. Voor sommige lessen gaan leerlingen op pad.

In februari start een nieuwe module waar je bij kunt instromen. Deze module 'Cross media en design' wordt gegeven door Christian Benecke. Geïnspireerd door de openbare ruimte ontdek je de diversiteit van visuele communicatie. Denk aan street art, graffiti en urban illustratie. Je gaat schetsen, fotograferen, beeldbewerken op de computer, sjablonen maken, graffiti spuiten en schilderen.

De eerste les van deze module op 13 februari is een vrijblijvende les, waarin je kunt ontdekken of het iets voor jou is. Kom van 15.00 tot 17.00 uur langs (kinderen) of van 17.30 tot 19.30 uur (jongeren) bij Kaliber Kunstenschool aan het Willem Wilminkplein.

Meer informatie en inschrijven:

www.kaliberkunstenschool.nl/jka

Meer berichten