In december nam Marieke Visser in Rotterdam tijdens het AMA Gala de Amateur Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in ontvangst. Binnenkort is ze in Beltrum en Enschede te bewonderen.
In december nam Marieke Visser in Rotterdam tijdens het AMA Gala de Amateur Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in ontvangst. Binnenkort is ze in Beltrum en Enschede te bewonderen. (Foto: PR)

Marieke Visser oogst waardering met Studio65

  Cultuur

ENSCHEDE - Studio65 Vocaal Theater Enschede trekt dit jaar samen op met muziekvereniging Concordia uit Beltrum. Het theaterkoor en het harmonieorkest treedt twee keer op met The Second Waltz and more. Het is een programma met een knipoog naar André Rieu. "Het wordt een fijne avond met veel herkenbare muziek", zegt soliste Marieke Visser van Studio65 Vocaal Theater Enschede. De optredens zijn op 1 maart in het muziekcentrum Enschede en op 17 maart in de sporthal in Beltrum.

De samenwerking tussen de gezelschappen uit Enschede en Beltrum mag best opmerkelijk worden genoemd. "Het lag misschien meer voor de hand om toenadering tot een harmonieorkest uit Enschede of een omliggende plaats te zoeken. Maar we hebben gekozen voor Concordia uit Beltrum. Ik ken de dirigent Henk-Jan Heijnen goed. Hem hebben we gevraagd of Concordia geïnteresseerd zou zijn in een optreden met ons. Gelukkig hadden ze dat. Zodoende zijn we aan een gezamenlijke productie begonnen", zegt Visser (30), die tevens muziekdocente is.

'Twee keer samen oefenen'

Voor de samenwerking hoeft overigens niet vaak gezamenlijk gerepeteerd te worden. Beide verenigingen zorgen voor hun eigen voorbereiding. Vervolgens moet het lukken om met elkaar iets moois op het podium neer te zetten. "Ik denk dat we een keer of twee naar Beltrum zullen gaan om gezamenlijk te oefenen. Dat is toereikend. Het is ook gebruikelijk om gescheiden van elkaar te repeteren."

Jesus Christ Superstar

Studio65 Vocaal Theater Enschede treedt regelmatig op met andere muziekgezelschappen. In september was er nog een avondvullend programma met andere verenigingen in theater De Kappen in Haaksbergen. Ook staat al jaren achtereen Jesus Christ Superstar op de rol. "Daarvan hebben we later dit jaar twaalf of dertien uitvoeringen. Op 5 april zijn we daarmee in Haaksbergen", zegt Visser, die als soliste de rol van Maria vervult.

'Er kán gedanst worden'

Maar zover is het nog niet. Eerst richt het zestig leden tellende gezelschap van Studio65 Vocaal Theater Enschede zich op de The Second Waltz and more. De leden zijn enthousiast. "Het is prachtige muziek uit opera, operette, musical en film. De bezoekers zullen veel muziek herkennen. We verwachten dat ze zullen klappen en inhaken. Ook is in het muziekcentrum iets ruimte om te bewegen. Er kan gedanst worden", zegt de van oorsprong uit Steenderen afkomstige zangeres.

Vis in het water

Visser voelt zich bij Studio65 Vocaal Theater als een vis in het water. Niet lang na haar verhuizing naar Enschede werd ze lid. "Ik woon inmiddels meer dan tien jaar in Enschede. Ik zat destijds op het conservatorium en kreeg zangles van Armanda ten Brink. Zij is tevens dirigente bij Studio65 Vocaal Theater. Ten Brink stelde voor een keer te komen kijken bij de repetities. Zodoende ben ik bij het theaterkoor gekomen." Haar eerste grote rol speelde ze in Titanic. De laatste was in De Drie Musketiers in het Wilminktheater.

Amateur Musical Award

De prestaties van de Enschedese zijn niet onopgemerkt gebleven. In december nam ze in Rotterdam tijdens het AMA Gala de Amateur Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in ontvangst. Visser vertolkte de rol van Milady De Winter. De jury was overigens niet aanwezig in Enschede, maar bekeek een filmopname van De Drie Musketiers. Aan de hand van diverse opnames werden de beoordelingen gemaakt. "Een topavond was het. Ik vind het mooi om de waardering te krijgen voor iets wat we hobbymatig doen", zei ze na de prijsuitreiking.\

'Meer zit er niet in'

De optredens met Concordia uit Beltrum zijn op een vrijdagavond en zondagmiddag. "Natuurlijk zouden we ook elders wel met The Second Waltz en more willen optreden. Maar dat zit er niet in. Voor ons is het allemaal hobby. Het kost tijd en over enkele maanden spelen we al Jesus Christ Superstar. Voor volgend jaar gaan we waarschijnlijk weer aan de slag met een musicalproductie."

Meer weten of interesse in kaarten? Stuur een mail naar info@studio65.nl

Meer berichten