Twee dansende bestuursleden vorig jaar tijdens het Saxion Summer Festival. In De Jaargetijden zal vast ook gedanst worden.
Twee dansende bestuursleden vorig jaar tijdens het Saxion Summer Festival. In De Jaargetijden zal vast ook gedanst worden.

Exaltio verzorgt gala voor jonge LHBT+'ers

  Cultuur

Enschede - Jongeren- en studentenvereniging Exaltio houdt op donderdag 24 januari een gala in De Jaargetijden. Het gala is in het bijzonder gericht op jonge LHBT+'ers en heeft als thema 'Gays in Space'. "Het leek ons gaaf om naar een gala te gaan, waarbij de standaard gendernormen niet gelden. Daarom organiseren we het zelf", aldus bestuurslid Didre Schutte.

Het gala is in vrij korte tijd uit de grond gestampt. J&SV Exaltio is in het afgelopen jaar ontzettend hard gegroeid, waardoor de ambities van het bestuur ook groeiden. Toen het idee van het gala ontstond, werd er vrijwel direct gezocht naar commissieleden die konden helpen met de organisatie. Het duurde toen niet lang voordat het thema 'Gays in Space' werd bedacht. Nu loopt alles op rolletjes en zijn de commissieleden en het bestuur druk bezig met de organisatie van het evenement. "Behalve onze secretaris," zegt Schutte lachend. "Zij is ontvoerd door aliens."

Geen bordjes bij wc's
Dat het gala niet standaard wordt, mag duidelijk zijn. Schutte: "Hoewel er meer gala's zijn voor jongeren en studenten, is ons gala toch bijzonder. Zo gaan we de bordjes bij de toiletten vervangen, zodat ze genderneutraal zijn en kan iedereen de date meenemen die hij of zij graag mee wil nemen, zonder dat er gestaard wordt. Het belangrijkste is dat iedereen lekker zichzelf mag zijn en een fijne avond kan hebben."

Kaartverkoop gestart
Het evenement is toegankelijk voor iedereen van 18 tot en met 30 jaar. De kaartverkoop voor het gala loopt tot maandag 14 januari. Niet-leden van J&SV Exaltio kopen hun ticket voor 32 euro, inclusief drankjes en snacks. Meer informatie is te vinden via bit.ly/gaysinspace.

Over J&SV Exaltio
J&SV Exaltio is de jongeren- en studentenvereniging voor LHBT+'ers. De vereniging is in 2016 opgericht en biedt sindsdien een veilige en gezellige omgeving aan jonge LHBT+'ers. Om de week houdt de vereniging een borrel in Café Stonewall, waarbij jongeren op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met gelijkgestemden.

Meer berichten