Inspirerende vrouwen gezocht voor eerste Brigit Sijmons SIVE Award

  Cultuur
Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE. Ze overleed in 2017. "Haar kracht was het verbinden van mensen."
Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE. Ze overleed in 2017. "Haar kracht was het verbinden van mensen."

Enschede - SIVE, Stichting Interculturele Vrouwen Enschede, is op zoek naar de meest inspirerende vrouw van 2019 om aan haar de Brigit Sijmons SIVE Award 2019 uit te kunnen reiken. Nomineren is tot en met 1 februari mogelijk.

Brigit Sijmons was voorzitter bij SIVE. Ze overleed op 10 november 2017. "Haar kracht was het verbinden van mensen. Vol enthousiasme en positiviteit heeft ze vele vrouwen kunnen inspireren en haar kracht is vandaag de dag nog steeds voelbaar bij SIVE en andere instellingen waar zij zich sterk voor maakte", aldus Sigrid Binksma, de huidige coördinator van SIVE.

Het initiatief voor deze prijs komt bij haar, het bestuur en de vrijwilligers vandaan. Binksma: "Zo willen we zowel Brigit als andere inspirerende vrouwen uit Twente kunnen eren."

Op 8 maart wordt tijdens het Internationale Vrouwendag Evenement in het Balengebouw de award uitgereikt aan de winnares. Iedereen mag vrouwen nomineren. Om de award te kunnen winnen, dienen ze onder meer een inspiratiebron te zijn voor mensen in Twente, zelf in Twente te wonen, zich in te zetten voor de samenleving en na te streven dat iedereen gelijke kansen krijgt.

Nominaties inclusief argumenten en een rechtenvrije foto kunnen naar coordinator@sive.nl

Meer berichten