Hans Schippers kreeg onder meer een ingelijste foto van Crescendo bij z'n huldiging. De inwoner van Glanerbrug is benoemd tot eredirigent.
Hans Schippers kreeg onder meer een ingelijste foto van Crescendo bij z'n huldiging. De inwoner van Glanerbrug is benoemd tot eredirigent.

IJskonijn Hans Schippers kan óók heel blij zijn

  Cultuur

Neede/Glanerbrug - Lachende gezichten zondagavond laat in het clubgebouw van Crescendo. De vereniging uit Neede won de eerste prijs op het concertconcours in Enschede. Daar werd na terugkomst in Neede nog even op geproost. Maar er was ook nog een andere verrassing. Hans Schippers werd benoemd tot eredirigent van Crescendo.

Harmonieorkest Crescendo heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt met goede resultaten. Die ontwikkeling kan volgens de leden niet los worden gezien van de inbreng van Hans Schippers. De 64-jarige inwoner van Glanerbrug is sinds 2005 dirigent in Neede.

"Wij zijn Hans Schippers zeer erkentelijk voor deze mooie periode", zegt voorzitter Alex Zomer van Crescendo na de terugkeer uit Enschede. De preses vindt het hoog tijd om hem te danken voor zijn inzet voor Crescendo. "Schippers is een kei in de voorbereiding op een concours. Ook beleeft hij zichtbaar plezier aan jeugdige muzikanten, die groeien in een orkest. Het muzikale niveau is gegroeid. Een groot deel daarvan is zijn verdienste", zegt Zomer.

Crescendo deed zondag mee aan een concertconcours in Enschede. Daar werd een hoge score behaald. Na afloop ging Schippers mee terug naar Neede. Hij wilde nog even napraten. De orkestleden kwamen echter wat later. Zij gingen nog even een hapje eten in een restaurant. Maar in het etablissement werd niet alleen gegeten. In het restaurant in Enschede werd ook een korte vergadering belegd. Het bestuur had namelijk een vraag aan de leden. De clubleiding wilde Schippers benoemen tot eredirigent. Die benoeming vereist goedkeuring van de leden. "De leden gingen unaniem akkoord", zegt paukenist Gerjan Bruntink. Het eredirigentschap is een prestigieuze benoeming. Slechts twee mannen gingen Schippers voor in het 120-jarige bestaan van Crescendo. Alleen de heren Langeveld en Vlaswinkel zijn in een ver verleden al eens tot eredirigent benoemd. Langeveld dirigeerde in de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog en Vlaswinkel was in de jaren zeventig en tachtig dirigent in Neede.

Schippers was blij met de benoeming: "Ik ben wel een ijskonijn, maar vind dit echt geweldig. Crescendo is een harmonieorkest met veel getalenteerde jongelui. We zijn van de derde naar de tweede en van de tweede naar de eerste divisie gepromoveerd. De kwaliteit is veel hoger geworden", zei hij enkele minuten na de lovende woorden van Zomer.

Vlak na de speech grapte hij nog wat met de orkestleden. "Moet ik nu stoppen dan?", vroeg hij aan de aanwezigen in het clubgebouw. Het antwoord van de bezoekers volgde prompt. "Nee", riepen ze. Schippers blijft dirigent in Neede. "Hier maken we met plezier muziek op een goed niveau", complimenteerde Schippers de orkestleden van Crescendo.

Meer berichten