Blijdschap bij een van de deelnemers vorig jaar. Wie gaan er dit jaar met de prijzen naar huis? Foto: Harold Snippert
Blijdschap bij een van de deelnemers vorig jaar. Wie gaan er dit jaar met de prijzen naar huis? Foto: Harold Snippert

Twentse en Achterhoekse orkesten langs de meetlat in Muziekcentrum

  Cultuur

Amateurmuziekverenigingen komen op zaterdag 8 en zondag 9 december naar het Muziekcentrum te Enschede voor het grootste concertconcours van Nederland. De Losserse muziekvereniging Excelsior tekent dit jaar al weer voor de twintigste keer voor de organisatie van het Landgoed de Wilmersberg Concertconcours.

Enschede - "Een geweldig deelnemersveld, met maar liefst drie orkesten uit de concertafdeling en op zondag een krachtmeting tussen drie regionale toppers in de eerste divisie. Een mooier deelnemersveld is bijna niet denkbaar", aldus organisator Henri Brookhuis.

De orkesten strijden om de ereprijs van Overijssel en een startbewijs voor de NK in 2019. Op zaterdag 8 december trapt Excelsior Harskamp om 11.00 uur af, gevolgd door zes andere orkesten. Na een korte pauze is het om 17.00 uur de beurt aan twee orkesten uit de hoogste amateurklasse: Fanfare De Hoop uit Stellendam en Harmonie Wilhelmina uit Glanerbrug.

De zondag wordt om 11.30 uur uur geopend door Concordia uit Netterden. Het middagprogramma wordt een krachtmeting in de eerste divisie tussen drie harmonieorkesten uit de regio: Harmonie Apollo Goor, Harmonie Crescendo Neede en de Harmonie Sint Jan uit Wierden.

De Grand Finale is dit jaar voor de Harmonie Sophia's vereniging uit Loon op Zand. Dit grote orkest neemt zelfs een balletgroep mee. Een primeur voor de concourswedstrijd in Enschede.

Dagkaarten kosten een tientje en zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater en via mail: info@excelsior-losser.nl

Info: excelsior-losser.nl

Meer berichten