Foto:

Studenten AKI 'nemen expositieruimte Vrijhof over'

  Cultuur

Enschede – Studenten van de AKI hebben sinds vorige week de kleine expositieruimte van de Vrijhof overgenomen. Tot en met donderdag 20 december vullen studenten met wisselende solo-presentaties de kleine expositieruimte. De exposanten zijn studenten uit verschillende opleidingsjaren.

De AKI richt zich op het opleiden van onafhankelijke kunstenaars en ontwerpers, die in en tussen verschillende disciplines werken. "De schaal en het karakter van de opleiding dragen bij aan vriendschappen, wederzijdse uitwisselingen en samenwerkingen in een context die tijdelijk lijkt, maar een leven lang meegaat", aldus een woordvoerder. "De studie Fine Art aan de AKI bereidt studenten voor op een dynamisch beroep. Door geïndividualiseerde studiebegeleiding en creatieve praktijk worden zij kunstenaars, die in staat zijn om verschillende rollen, posities en verantwoordelijkheden op te nemen in kunst en samenleving."

De expositie is te zien in de Kleine expositieruimte in de Vrijhof op de UT. De Vrijhof is op werkdagen geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten