Pieter Waterdrinker verzorgt woensdagavond 12 december een lezing bij Boekhandel Broekhuis.
Pieter Waterdrinker verzorgt woensdagavond 12 december een lezing bij Boekhandel Broekhuis.

Pieter Waterdrinker te gast bij Broekhuis

  Cultuur

Enschede - Pieter Waterdrinker verzorgt woensdagavond 12 december een lezing bij Boekhandel Broekhuis over zijn werk en leven.

Dit jaar brak de schrijver door bij het grote publiek, mede na de indrukwekkende aflevering van 'Zomergasten' waarin hij te gast was. Eerder dit jaar verscheen de verhalenbundel 'Een dame in Kislovodsk' en van z'n boek 'Tsjaikovskistraat 40' werden inmiddels 50.000 exemplaren verkocht. Boekhandel Broekhuis verwacht deze maand het duizendste exemplaar te verkopen.

In de sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt Waterdrinker de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht.

Aanvang: 19.30 uur. Toegang: 7,50 euro. Aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Meer berichten