Pianist Christiaan Kuyvenhoven vertelt en speelt op dinsdag 11 december in de Vrijhof. Foto: Vincent Kuyvenhoven
Pianist Christiaan Kuyvenhoven vertelt en speelt op dinsdag 11 december in de Vrijhof. Foto: Vincent Kuyvenhoven

Wie kan er chocolade maken van mooie pianomuziek?

  Cultuur

Enschede - Studium Generale pakt in december uit met een chocoladeproeverij, een nieuwe techniek om te voorspellen of iemand uit een coma kan raken en een bijzonder concert door Christiaan Kuyvenhoven.

Dinsdag 4 december om 19.30 uur komt dr. Marcel Sluiter (TU Delft) spreken over de overeenkomsten tussen een reep chocola en een plaat staal. Chocolatier Jan Meen uit Delden sluit de avond af met een proeverij. In de Vrijhof op de UT. Donderdag 6 december vanaf 20.00 uur gaat het in Concordia aan de Oude Markt 15 over coma en de kansen er uit te geraken. Ook de ethische en maatschappelijke aspecten komen aan bod. Verschillende sprekers tonen nieuwe inzichten.

Pianist Christiaan Kuyvenhoven vertelt en speelt op dinsdag 11 december in de Vrijhof. Kuyvenhoven won diverse internationale prijzen en speelde met beroemde orkesten en dirigenten als Jaap van Zweden. Hij laat zien hoe hij stukken instudeert en interpreteert. Hoe accentueer je bijvoorbeeld de melodie? Naast vertellen over zijn werk als musicus laat hij uiteraard ook klassieke muziek horen. Gratis voor studenten. Niet-studenten betalen 5 euro. Vanaf 19.30 uur.

Meer berichten